Politika
Predsednik Srbije Aleksandar Vučić sastao se danas,se u okviru konsultacija o formiranju nove Vlade, sa predstavnicima izborne liste "Albanska demokratska alternativa-Ujedinjena dolina".


Predsednik Srbije Aleksandar Vučić sastaće se danas sa ambasadorom Ruske Federacije u Srbiji Aleksandrom Bocan-Harčenkom.


Mandat Misije EU za vladavinu prava na Kosovu (Euleks) produžen je za godinu dana, objavio je šef Misije Euleksa Lars-Gunar Vigemark na Tviteru.


Armin-Paul Hampel, šef spoljnopolitičkog odbora AfD u Bundestagu, predstavlja glas drugačiji od zvaničnog stava Berlina kad je u pitanju Kosovo.


Ministar spoljnih poslova i lider SPS Ivica Dačić kaže da demonstracije nisu reakcija na epidemiološke mere zbog korone, već nasilni pokušaj preuzimanja vlasti.


Izjavom da policija nije koristila prekomernu silu tokom protesta opravdano nezadovoljnih građana, Zoran Pašalić se iz zaštitnika građana pretvorio u zaštitnika režima, kazala je Ana Stevanović, član predsedništva Stranke slobode i pravde (SSP).


Savez za Srbiju (SZS) upozorio je danas da na protestima može doći do novih nemira u režiji vlasti.


Šef Delegacije EU u Srbiji Sem Fabrici izjavio je da Brisel s velikom pažnjom prati ono što se poslednja dva dana dešava u Beogradu, da su zabrinuti zbog nasilja viđenog na protestima i da ga osuđuju.


Izvestilac Evropskog parlamenta za Kosovo Viola fon Kramon-Taubadel očekuje od kancelarke Angele Merkel da iskoristi nemačko predsedavanje Savetom EU i svoje lične kontakte sa Vučićem, da mu održi lekciju i kaže: sad je dosta.


Predsednik Srbije  izjavio je večeras da "presecanje preko noći" ne može doneti dobre rezultate u dijalogu Beograda i Prištine, već da dve strane mogu da naprave bezbroj malih koraka kako bi popravile odnose.Predsednik Srbije Aleksandar Vučić poručio je večeras da niko ne može na silu preuzeti vlast u Srbiji, navodeći da ga ne interesuju kakvu vladu neko hoće, jer je narod na izborima izabrao kakvu vladu želi.


  • Најновије
  • Најчитаније

Временска прогноза

Курсна листа

Анкета

Da li će biti i drugog talasa Korone