Хрватска


Direktor Hrvatskog zavoda za javno zdravlje i član Nacionalnog štaba Krunoslav Capak smatra da je Srbija napravila grešku uvođenjem vojnih mera i da ideja o sticanju kolektivnog imuniteta nije rešenje za epidemiju korone.


Hrvatski sabor usvojio je izmene Zakona o pružanju usluga u turizmu po hitnom postupku koji je omogućio turističkim agencijama izdavanje vrednosnih vaučera umesto vraćanja novca putnicima za već uplaćene paket aranžmane.


Kako javlja hrvatski portal index.hr, juče su objavljene fotografije iz Padove u Italiji, koje pokazuju stanje na tamosnjoj pijaci usled pandemije koronavirusa.


U Hrvatskoj je u martu boravilo oko 118 hiljada turista ili 75 odsto manje nego u istom mesecu 2019., dok je noćenja ostvareno 53 odsto, prvi su podaci iz sistema eVisitor koji potvrđuju izuzetno negativan uticaj pandemije korona virusa na turistička kretanja, kažu u Hrvatskoj turističkoj zajednici.


U Hrvatskoj su pronašli rešenje kako da ubrzaju proces testiranja građana na koronavirus, ali i da istovremeno zaštite medicinske radnike. U Zagrebu je uvedeno takozvano "drive-in testiranje", ali se i do njega dolazi istim putem, sa uputom.


Hrvatski premijer Andrej Plenković predstavio je nove ekonomske mere hrvatske vlade za ublažavanje posledica epidemije korona virusa, u ukupnoj vrednosti od 45 milijardi kuna (5,9 milijardi evra) prenosi novac.hr.


Predsednik Odbora za dijasporu i Srbe u regionu Miodrag Linta upozorio je danas na grafite mržnje u srpskom selu Morpolača kod Benkovca i pozvao nadležne u Hrvatskoj da ih što pre pronađu i osude odgovorne.


U Hrvatskoj je u poslednjoj nedelji marta zabeležen dramatičan pad potrošnje, objavila je Poreska uprava.


Jedan srednjoškolac u Hrvatskoj dobio je jedinicu tokom onlajn nastave, i to iz fizičke kulture.


Hrvatsko ministarstvo rada priprema novi zakon koji bi omogućio suspendovanje  sadašnjeg Zakona o radu, pa bi zaposleni u celoj Hrvatskoj mogli očekivati manja prava ako takav predlog prodje, piše 24sata.hr


U poslednja 24 sata hrvatska Seizmološka služba registrovala je na zagrebačkom području još devet zemljotresa jačine oko 1,3 stepena, sa epicentrima lociranim na području Markuševca.


U Hrvatskoj je od jutros zabeleženo još 39 novih zaraženih. Od juče ujutro ukupno je registrovano 63 novih bolesnika. Ukupno ih je 481.


Временска прогноза

Курсна листа

Анкета