Hrvatska
U Hrvatskoj danas stupaju na snagu strožije epidemiološke mere koje je Krizni štab danima najavljivao zbog naglog skoka zaraženih tokom poslednjih dana.


Hrvatska vlada odlučila je, izgleda, da u sklopu najnovijeg pooštravanja mera promeni uslove za ulazak naših građana u tu zemlju.


Svetski mediji preneli su vest o izborima u Hrvatskoj na kojima je očekivano HDZ odneo pobedu, ali konstatuju i da se Hrvatska značajno kreće udesno.


PRema prvim rezultatima izbora u Hrvatskoj, na nedeljnom glasanju nije bilo najavljene neizvesnosti.


Čovek po imenu Petar K. iz Sošica na Žumberačkom gorju kod Zagreba na glasanje za hrvatski Sabor očigledno je došao inspirisan likom epidemiologa iz Ujedinjenih nacija iz legendarnog filma "Variola Vera".


Na jednom biračkom mestu u Splitu osvanula je danas krajnje neprimerena poruka pretnje silovanjem Srpkinja i njihove dece, kakva je i ranije vidjena u hrvatskoj javnosti.


Hrvatska danas bira 10. saziv parlamenta od sticanja samostalnosti, na kojima učestvuju 192 liste sa 2.700 kandidata.


Jako nevreme zahvatilo je danas popodne deo srednje i južne Dalmacije, a velika pijavica formirala se oko 17.45 sati u pelješkom kanalu.


U nedelju Hrvatska bira novi parlament, a kao i uvek, ishod ima veliki uticaj na život i položaj Srba koji žive u Hrvatskoj.


Nevenka Tuđman, ćerka prvog hrvatskog predsednika i osnivača HDZ-a dr. Franje Tuđmana, koja se retko pojavljuje u javnosti, došla je u Split uoči parlamentarnih izbora da pruži podršku premijeru Andreju Plenkoviću.


Od početka merenja prometa uslužnih delatnosti u Hrvatskoj 2011. ova godina biće upisana u crne strane jadranskog turizma. Naime, prošlog meseca izmeren je izmerivši najveći pad prometa od 33,5 odsto u poređenju s istim mesecom lane.


Najpoznatiji politički predstavnik srpske manjine u Hrvatskoj Milorad Pupovac, lider Samostalne demokratske srpske stranke, na izbore u toj zemlji izlazi sa predizborni spotom kakav u dosadašnjim kampanjama u Hrvatskoj nije viđen. Na ciničan način uspeo je da saspe istinu mnogima u lice, a priznao je i da zajedno sa Bilom Gejtsom čipuje Hrvate.


Временска прогноза

Курсна листа

Анкета

Da li će biti i drugog talasa Korone