Evropa
Postoji konkretan rizik u Italiji od društvenih nemira koji mogu krenuti u septembru i oktobru vezano za Kovid jer je evidentna napetost i jesen će biti veoma vruća, recesija utiče na socijalni bes, dodajući tome mafijaške poslove i zelenaštvo koje se uvuklo u ekonomske teškoće građana.


Nošenje maski u javnosti ostaće obavezno u Španiji i nakon okončanja vanrednog stanja 21. juna, tačnije ostaće dok se ne nađu lek ili vakcina protiv korona virusa, izjavio je danas ministar zdravlja te zemlje Salvador Ilja.


Rodna kuća Adolfa Hitlera u Austriji koja treba da postane policijska stanica biće minimalno izmenjena, saopštila je danas austrijska vlada predstavljajući pobednički projekat za renoviranje te zgrade sa opterećujućom prošlošću.


Italijanski ministar spoljnih poslova Luiđi Di Majo upozorio je danas da će se Evropska unija srušiti ako vlade njenih zemalja članica Italiju, koja je teško pogođena pandemijom korona virusa, zbog toga budu tretirali kao "koloniju leproznih bolesnika" i stavili je na "crne liste" pred letnju turističku sezonu.


Izgledi za drugi talas infekcije korona virusom širom Evrope više nije daleka teorija, izjavila je Andrea Amon, direktorka Evropskog centra za kontrolu i prevenciju bolesti koji je odgovoran za savetovanje vlada o kontroli bolesti.


Stanovnici Barselone koji žive najdalje kilometar od tamošnjih plaža od sutra će na njima ponovo moći da se sunčaju, najavile su gradske vlasti. Osim sunčanja, biće dozvoljeno i korišćenje plaža u "rekreativne svrhe", ali uz pridržavanje mera društvenog distanciranja.


Prvi put u Evropi posle 1945. je jedna zemlja, koja predsedava Evropskom unijom, organizovala događaj koji „činjenički znači naklonost dobu nacizma“, piše danas francuski list Mond.


Bundestag je u sredu raspravljao o produženju misije Bundesvera unutar KFOR-a, što je još jednom ukazalo na to kako nemački zakonodavci vide rešenje političkog sukoba Srbije i Kosova.


Evropska komisija preporučila je da se otvaranje granica unutar Evropske unije sprovede u dve faze.


Na hiljade sezonskih radnika iz Istočne Evrope trenutno radi na nemačkim poljima i često, žive i rade u veoma lošim uslovima. Nekoliko diplomatskih predstavništava zemalja iz kojih potiču sezonski radnici, požalilo se Nemačkoj saveznoj vladi.


Nemačka vlada zabranila je aktivnosti grupe Hezbolah na svojoj teritoriji i proglasila je terorističkom organizacijom, saopštilo je danas nemačko Ministarstvo unutrašnjih poslova.


Nakon dva meseca karantina, uvedenog radi sprečavanja širenja virusa Kovid-19, picerije u Napulju, rodnom mestu pice, ponovo rade.


  • Најновије
  • Најчитаније

Временска прогноза

Курсна листа

Анкета

Da li će biti i drugog talasa Korone