Automobili
Sajtu Polovni automobili javilo se više vozača koji su kupili polovnjak u inostranstvu, da bi naknadno saznali da ne mogu da ga registruju u Srbiji!


Najpoznatiji tajni agent na svetu je oduvek imao istančan ukus za automobile, ali nijedna od njegovih specijalnih igrački nije ostala urezana u kolektivno pamćenje ljubitelja filma kao srebrni "aston martin DB5" koji je vozio u filmu "Goldfinger". Posle 55 godina, britanska kompanija rešila je da oživi ovaj model – i to sa svim onim tajnim spravicama.


Ako želite da očuvate svog četvorotočakaša što je duže moguće trebalo bi da znate šta smete, a šta ne smete da radite kada ga perete i čistite.


Narednih nedelju dana građani će prvi put moći da kupe hibridno vozilo ili njegovu električnu verziju uz subvenciju Vlade od 5.000 evra. Do kraja godine očekuju nas još tri hibrida uz subvencije od 3.500 evra, izveštava RTS.


Prošle godine izvoz polovnih automobila iz Nemačke na istočno i jugoistočno evropsko tržište bio je 226.000 vozila, dvostruko više u odnosu na 2018. godinu. U Srbiji se u prvih šest meseci ove godine i pored kovida na carini prijavilo 10.000 vozila, što znači da ćemo do kraja godine imati uvoz od oko 35.000 dizelaša koji ne mogu da se prodaju na nemačkom tržištu.


Narodna banka Srbije usvojila je izmene Odluke o osnovnim kriterijumima bonus-malus sistema, podacima za primenu tog sistema i najvišem bonusu. Time je uvećan iznos bonusa (tj. popusta na premiju osiguranja od autoodgovornosti) za osiguranike 1. i 2. premijskog stepena.


Kružni tok smatra se efikasnim i bezbednim rešenjem u saobraćaju, ali brojni vozači, čak i oni iskusni, zaziru od njih i izbegavaju ih. Kada je reč o srpskoj prestonici najpoznatiji, i verovatno najfrekventniji, kružni tokovi su na Slaviji, Bogosloviji, Autokomandi i kod opštine Novi Beograd.


Najjeftiniji električni automobil na svetu dolazi iz Kine, košta između 930 i 1.200 dolara, malo više od 1.000 evra, kao dve prosečne plate u Srbiji i može da se naruči preko „Alibabe“, kineskog portala za trgovinu.


Nne postoji deo na automobilu, čak i onom novom novcatom, koji ne može da se pokvari, a o polovnjacima da i ne govorimo. Tu na scenu stupa traženje delova…


Na sednici Skupštine grada usvojena je odluka o promeni kontrolisanja parkiranja, ali i slanja naplatnih karata, odnosno kazni za parkiranje.


Odabir, pa i kupovina novog automobila putem Interneta odavno nije novost, a ovaj način trgovine četvorotočkašima pokazao se izuzetno korisnim tokom epidemije koronavirusa u nekim zemljama, poput Kine.


U poslednjih nekoliko meseci, većina vozila je stajala na parkingu ili je veoma malo korišćena. Sada je sve više vozača na ulicama i putevima, neki su zamenili zimske pneumatike letnjim, neki nisu ili uopšte to ne rade, ali za sve je podjednako važno da pritisak u gumama bude odgovarajući.


  • Најновије
  • Најчитаније

Временска прогноза

Курсна листа

Анкета

Da li će biti i drugog talasa Korone