Auto-moto
Sajtu Polovni automobili javilo se više vozača koji su kupili polovnjak u inostranstvu, da bi naknadno saznali da ne mogu da ga registruju u Srbiji!


Nakon nešto hladnijeg dana, od sutra nas ponovo očekuje rast temperature, zbog čega je Auto-moto savez Srbije uputio apel svim vozačima koji će se naći na putu.


Najpoznatiji tajni agent na svetu je oduvek imao istančan ukus za automobile, ali nijedna od njegovih specijalnih igrački nije ostala urezana u kolektivno pamćenje ljubitelja filma kao srebrni "aston martin DB5" koji je vozio u filmu "Goldfinger". Posle 55 godina, britanska kompanija rešila je da oživi ovaj model – i to sa svim onim tajnim spravicama.


Ako želite da očuvate svog četvorotočakaša što je duže moguće trebalo bi da znate šta smete, a šta ne smete da radite kada ga perete i čistite.


Prošle godine izvoz polovnih automobila iz Nemačke na istočno i jugoistočno evropsko tržište bio je 226.000 vozila, dvostruko više u odnosu na 2018. godinu. U Srbiji se u prvih šest meseci ove godine i pored kovida na carini prijavilo 10.000 vozila, što znači da ćemo do kraja godine imati uvoz od oko 35.000 dizelaša koji ne mogu da se prodaju na nemačkom tržištu.


Većina vozača ne zna čemu služi poluga koja se nalazi na gotovo svim unutrašnjim retrovizorima. Ako ste pokušali da je pomerite tokom dana, shvatili ste da više ništa ne vidite.


Luis Hamilton je rekao da posle svake trke u proseku izgubi oko 5 kilograma za sat vremena, a po tome je takođe bio poznat i Mihael Šumaher. Tokom određenih trka gubio je veliku kilažu, a jednom prilikom je čak izgubio skoro 10 kilograma.


Neki proizvođači automobila se još uvek oporavljaju od pandemije koronavirusa i podižu kreditie i uzimaju pozajmice kako bi ponovo digli kompaniju na noge, a kako se to odrazilo na kupce automobila?


Narodna banka Srbije usvojila je izmene Odluke o osnovnim kriterijumima bonus-malus sistema, podacima za primenu tog sistema i najvišem bonusu. Time je uvećan iznos bonusa (tj. popusta na premiju osiguranja od autoodgovornosti) za osiguranike 1. i 2. premijskog stepena.


Kružni tok smatra se efikasnim i bezbednim rešenjem u saobraćaju, ali brojni vozači, čak i oni iskusni, zaziru od njih i izbegavaju ih. Kada je reč o srpskoj prestonici najpoznatiji, i verovatno najfrekventniji, kružni tokovi su na Slaviji, Bogosloviji, Autokomandi i kod opštine Novi Beograd.


Nne postoji deo na automobilu, čak i onom novom novcatom, koji ne može da se pokvari, a o polovnjacima da i ne govorimo. Tu na scenu stupa traženje delova…


Na sednici Skupštine grada usvojena je odluka o promeni kontrolisanja parkiranja, ali i slanja naplatnih karata, odnosno kazni za parkiranje.


  • Најновије
  • Најчитаније

Временска прогноза

Курсна листа

Анкета

Da li će biti i drugog talasa Korone