Изложба необичног уметника Милли2нд у Крагујевцу

изложба

У галерији Дома омладине у Крагујевцу, у понедељак, 2. марта, биће отворена аудио-визуелна изложба „5 прича”, младог аутора који ствара под уметничким псеудонимом Милли2нд.

Тик-Ток је једна од најпопуларнијих друштвених мрежа међу тинејџерима, а тренутно један од најпраћенијих корисника ове мреже је и мистериозни младић из Србије, који се на Тик-Току представља као Милли2нд.

Крагујевачкој публици представиће се поставком „Пет прича”, које су промениле аутора као уметника и његов поглед на свет, приказане су кроз 5 инструмената, који ће дати аудио и визуелни феедбацк посетиоцу, а како је изложба интерактивне природе, тако ће посетиоци бити директно повезани са радом.

Мили2нд, рођен је у Смедереву 1998. године. Са 15 година, док је похађао Школу за дизајн у Београду, а његов филм „Не плаши се” освојио је 1. место у категорији Филм на београдској Олимпијади културе и био изабран за најбољи филм у оквиру конкурса„"Моје креативно ЈА”, организованог од стране Теленора и Цосмополитан Магазина.

Позван је у средњу школу у Калифорнији, САД, где је матурирао, а затим је наставио школовање на Санта Моника Колеџу, на смеру филмска продукција.

Изложба ће бити отворена у 20 сати, а може се погледати до 7. марта.

Komentari

Ostavi komentar

Слањем коментара се слажете са Правилима коришћења овог сајта.


Повезане вести

U Ripnju, podno Avale, polako se naziru obrisi starog Vranja iz 19. veka, odnosno, scenografija za novi film i seriju, zasnovane na romanu "Nečista krv" Bore Stankovića, a po scenariju Vojislava Nanovića. Ulicama koje se ubrzano grade uskoro će prolaziti Sofka, Mitke, Koštana, Hadži-Trifun, Tašana..

Ако изузмемо петорицу вајара из Боливије, Новог Зеланда, Италије, Египта и Тајланда, чија заједничка скулптура из 2010. никада није реализована, и касније изведена дела Тобијаса Путриха из Словеније и Британца Ричарда Дикона, овогодишњи учесник 53. симпозијума скулптуре „Бели Венчац” (који је трајао до 10. септембра) један је од ретких вајара који последњих деценија долази из иностранства.

Na njega će ostati uspomena sjajnog glumca, muzičara koji je umeo da razveseli, a oni koji su ga poznavali kažu ''pre svega ostaće upamćen kao večiti dečak i prava ljudina''.

  • Најновије
  • Најчитаније

Временска прогноза

Курсна листа

Анкета