Italijanska statistika „neobičnih“ smrtnih slučajeva tokom zaraze

Covid-19 491- Pixabay

Фото: Pixabay

Lombardijski lekari evidentirali najmanje pet „čudnih“ smrti od korone

U italijanskoj pokrajini Lombardiji koja je zahvaćena epidemijom virusa korona, protiv koje se zajedno sa italijanskim kolegama bore i ruski lekari, otkrivene su nove karakteristike bolesti, piše „Moskovski komsomolac“.
Prema pisanju lista, u gradu Gromo registrovano je nekoliko slučajeva kada su ljudi oboleli od COVID-19 jednostavno zaspali i nisu se više probudili. Istovremeno, kako se ističe, pre smrtnog ishoda, nisu imali ozbiljne simptome bolesti.

Za jedan dan je u jednom od pansiona u kojima rade lekari-dobrovoljci, uključujući i one iz Rusije, evidentirano najmanje pet takvih „neobičnih“ smrtnih slučajeva, piše list.

Kako se  navodi u ovim domovima za stare, gde su upućene ruske lekarske ekipe, vrši se antiseptičko čišćenje hodnika, soba, trpezarije. Pored pansiona za starije osobe „San Lorenco“ u gradu Gromo, ruski stručnjaci su dezinfikovali ulice susednog grada Valbondione.

Ruski vojni lekari-epidemiolozi i stručnjaci pri Vojsci za radijacijsku, hemijsku i biološku zaštitu su, prema navodima lista, zajedno s italijanskim vojnim stručnjacima do sada sproveli akciju kompletne sanitarne obrade i dezinfekcije u 17 pansiona u lombardijskim gradovima.

Podsetimo, Svetska zdravstvena organizacija objavila je 11. marta epidemiju nove koronavirusne infekcije COVID-19 za pandemiju.

Prema poslednjim podacima u svetu je zabeleženo više od 937 hiljada slučajeva zaraze, preko 195 hiljada je izlečeno, a umrlo je više od 47 hiljada ljudi.

Po broju smrtnih slučajeva na prvom mestu je Italija sa 13.155.

Od 22. do 25. marta u Italiju je stiglo 15 aviona iz Rusije, koji su italijanskom stanovništvu doneli velike količine pomoći, a ruska administracija navela je da za tu pomoć ne traži ništa zauzvrat, pa ni ukidanje sankcija koje su zemlje Evropske unije uvele.

Pored toga, Rusija je u Italiju poslala i svoje medicinske i vojne stručnjake, koji se svakodnevno zajedno s italijanskim kolegama bore protiv virusa.

Vlasti Lombardije, koja je postala epicentar zaraze, saopštile su u sredu o prestanku rasta broja zaraženih u tom regionu.

 (Izvor: Sputnik)

Komentari

Ostavi komentar

Слањем коментара се слажете са Правилима коришћења овог сајта.


Повезане вести

 Zamenik Instituta "Batut" Darija Kisić Tepavčević izjavila je danas da ukoliko broj zaraženih ne počne da opada uz nove mere, da će se i o meri karantina diskutovati na Kriznom štabu.

Прво основно тужилаштво у Београду наложило је полицији да у редовном поступку поднесе кривичну пријаву против фудбалера Луке Јовића због непоштовања мера самоизолације након што је дошао из иностранства, потврђено је Инсајдеру у овом Тужилаштву.

Italijani raskrinkali plan zapada. Tajni dokumetni otkrivaju kako je Nemačka isplanirala uništenje naše zemlje. Neobjavljena dokumenta nemačke vlade potvrđuju američke planove da se uništi Srbija, piše italijanski portal AntiDiplomatiko (L’AntiDiplomatico), objavljujući eksluzivno dokumenta.

  • Најновије
  • Најчитаније

Временска прогноза

Курсна листа

Анкета