splitnapad

Izvor: Pixabay

U splitskom kvartu Sirobuja danas se, uprkos zabrani svih većih okupljanja u Hrvatskoj, na uskršnjoj misi okupila nekoliko vernika, koji su fizički napali nuvinarku koja ih je snimala.

Kako prenosi zagrebački portal Index.hr, misu je organizovala župa koju vodi sveštenik Josip Delaš, koji je već dobio prekršajnu prijavu zbog verbalnog napada na policajce.

Delaš je prošle nedelje prilikom policijske intervencije pretio policajcima “božjom kaznom”, a u razgovoru za Index, korona virus je ozančio kao “američki proizvod”, najavljujući još tada da će za Uskrs održati misu bez obzira na zabranu.

Dalmatinski portal javlja da je fizički napadnuta novinarka tog medija koja je snimala okupljanje vernika u crkvi na Sirobuji, dok je Slobodna Dalmacija navela da su vernici novinarki tog splitskog lista poručili da je “bolje da ide ća”.

Slobodna Dalmacija navodi da je pred crkvu stigla policija koja, kako se navodi, čeka kraj mise kako bi ispitala šta se dogodilo.

Iz splitske policije su potvrdili samo da su dobili dojavu o događaju i da je istraga u toku.

Izvor: Nova

Ostavi komentar

Слањем коментара се слажете са Правилима коришћења овог сајта.


Повезане вести

Слика једног Хрвата који се преселио у Србију, где је за време Другог светског рата и убијен, заборављена је у Хрватској, а стоји на улазу у УН, пише Индекс.хр.

To kobno proleće 1991. godine nije najavljivalo ništa dobro narodima bivše Jugoslavije, pred kojima su se otvarala vrata pakla.

U Hrvatskoj je od jutros zabeleženo još 39 novih zaraženih. Od juče ujutro ukupno je registrovano 63 novih bolesnika. Ukupno ih je 481.

Временска прогноза

Курсна листа

Анкета

Da li će biti i drugog talasa Korone