BATUT: Čak 260 zdravstvenih radnika pozitivno na koronu

Varica Jovanovic - Yt PRVA

Фото: Youtube/PRVA

Do sada su testirana 2.323 zdravstvena radnika, 260 zaposlenih u zdravstvenom sistemu pozitivno je na virus korona, a za određeni broj se čekaju nalazi, rekla je direktorka Instituta za javno zdravlje "Dr Milan Jovanović Batut" Verica Jovanović.

"Mi vodimo računa o svakom zdravstvenom radniku", rekla je Jovanović za televiziju Prva.
 
Jovanović je istakla da je cilj proširenog obima testiranja da se rano postavi dijagnoza i ustanove kontakti i da će se tako presecati lanci zaraženih.
 
Ona je rekla da je broj testiranih već povećan i da se dnevno radi od 1.000 do 1.500 testova, a da će se iz dana u dan broj testiranih povećavati.

(Izvtor: 021/FoNet)

Ostavi komentar

Слањем коментара се слажете са Правилима коришћења овог сајта.


Повезане вести

Dok je u centru pažnje celog sveta činjenica da pandemija izazvana virusom korona preti da uništi ekonomije i najrazvijenijih zemalja, ostaje nezapažen i jedan njen pozitivan efekat — u Evropi je u krizi i sektor prodaje ilegalnih narkotika. Na delu je najveći udar na svetsku narko mafiju u istoriji trgovine drogom.

Slikarka Ana Kapor, ćerka čuvenog Mome Kapora, na svom Facebook profilu napisala je kako korona virus izgleda nama običnim ljudima. U duhu svoga oca, velikog pisca, slikara i novinara, ona je sve objasnila.

Временска прогноза

Курсна листа

Анкета

Da li će biti i drugog talasa Korone