Glas Javnosti

Tinktura kao lek za vene, kapilare, hemoroide: Divlji kesten u rakiji

Zdravlje
Autor: Glas javnosti/Agroinfo.rs

Divlji kesten sadrži značajne količine otrova koji se zove eskulin, i može izazvati smrt ako se jede u sirovom stanju! Seme, kora, cvet i lišće divljeg kestena se koriste u lekovite svrhe.

Seme divljeg kestena se koristi za dijareju, groznicu i uvećanu prostatu. Seme divljeg kestena može da se obradi tako da se izdvoje i koncentrišu aktivne hemikalije. Dobijeni “ekstrakt” se koristi za lečenje problema sa cirkulacijom krvi, kao što je hronična venska insuficijencija. List kestena kao lek se koristi za ekcem, menstrualne bolove, otoke mekog tkiva usled koštane frakture i uganuća, kašalj, artritis i bolne zglobove. Kora sa grana divljeg kestena se koristi za lečenje malarije i dizenterije. 

Kesten i rakija za vene

Ukoliko vas zanima prirodni lek za vene, to je svakako divlji kesten i rakija. Ova kombinacija čini tinkturu od divljeg kestena efikasnim prirodnim lekom za mnoge probleme vezane za vene.


Divlji kesten kao lek za proširene vene na nogama može da se koristi tako što se dobijena tinktura utrljava u bolno/otečeno mesto, mogu se koristiti obloge od divljeg kestena ili pak melem/mast na bazi divljeg kestena.

Divlji kesten za vene i kapilare predstavlja idealan lek jer sadrži materiju koja deluje pozitivno na probleme sa venama i kapilarima, posebno donjih ekstremiteta. Kesten i rakija za vene smanjuju upalu, ublažavaju otok i smanjuju opterećenje na venama donjih ekstremiteta.

Divlji kesten u rakiji recept

Divlji kesten u rakiji ili tinktura od kestena, priprema se na sledeći način: Pripremite 8 osušenih plodova divljeg kestena, operite ih i isecite na četvrtine. Svaku četvrtinu ubacite u čistu staklenu posudu i prelijte sa 1 litrom jače domaće rakije. Neka ovo odstoji 2 sedmice na toplom i svetlom mestu, a nakon isteka tog perioda procedite i dobijenu tečnost koristite u lekovite svrhe. Divlji kesten u rakiji se čuva na sobnoj temperaturi.

Divlji kesten za hemoroide

Budući da deluje kod proširenih i otečenih vena, jasno je da je divlji kesten za hemoroide prirodan lek koji daje odlične rezultate.


Kako se koristi divlji kesten za hemoroide?

Uberite oko 15 svežih kestena i narendajte ih sa sve njihovom korom, te ovo treba da sipate u 250 ml kipućeg konjaka, pa kada se rastvor ohladi, vi ga samo procedite i profiltrirajte – na taj način ste dobili ekstrakt divljeg kestena. Dobijeni ekstrakt se pije 3 puta dnevno, tako što se 15-20 kapi rastvori u vodi. Ukoliko postoje akutni bolovi usled hemoroida, doziranje možete povećati i na 6 puta dnevno po 40 kapi.

Divlji kesten za hemoroide se može koristiti i spolja, u formi obloga, kupki ili krema na bazi divljeg kestena.

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI
KOMENTAR