Glas Javnosti

ŠTA ZNAČI AKO NAS BOLI KOŽA GLAVE? Evo šta može da bude UZROK

Zdravlje
Autor: Glas javnosti

Kosu negujemo uz razne proizvode, poput šampona, balzama i maski za kosu kako bi bila zdrava i lepršava.

Međutim, većina ovih proizvoda tretira samo kosu, a ne i koren. Ako želite da vam kosa kosa izgleda najbolje, važan je i koren, odakle ona raste.

Zdravlje vlasišta definitivno utiče na zdravlje kose. Kada je koža glave zdrava, ona daje vašoj kosi zdravu osnovu za rast.Bol kože glave

Mnogi faktori mogu da doprinesu bolu temena, jer problem može da bude spoljašnji ili unutrašnji, a vaša koža glave može da postane osetljiva na dodir. Ako ste osetili bol ili svrab vlasišta za to može da bude odgovoran neki od sledećih razloga:

Nagomilavanje proizvoda izaziva iritaciju

Previše naslaga na koži glave je čest uzrok bolova i iritacije vlasišta. Glavni uzrok nakupljanja obično je od proizvoda koje koristite. Ako predugo ne perete kosu, ona akumulira proizvode, prljavštinu i ulje tokom vremena što može da izazove upalu vlasišta i opšti bol i nelagodnost.Uske frizure mogu da povrede kožu glave

Visoki, konjski rep izgeda lepo, ali ne čini nikakvu uslugu vašoj kosi ili temenu! Bilo koja vrsta uske frizure može da izazove zatezni stres. Zatezni stres se odnosi na vrstu oštećenja koja nastaje kada stalno povlačite folikule kose tako što kosu nosite previše čvrsto. To ne znači da nikada ne možete da nosite te frizure, ali bolje je dati kosi vremena da "diše" između.
Uređaji za kosu

Uređaji za kosu koji šire toplotu su uvek dobro došli za njeno brzo stilizovanje. Nanošenje direktne toplote na kosu može da ošteti njen spoljašnji sloj. Kada sušite kosu fenom, sušite i kožu glave. Suvo vlasište može da razvije perut, da bude nadraženo i svrbi. Da biste izbegli ova negativna dejstva trudite se da ih ređe koristite i na nižim temperaturama, pišu Novosti.

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI
KOMENTAR