Glas Javnosti

ODRŽITE JE ZDRAVOM I SJAJNOM: Ovo je ULJE koje treba da nanesete na KOSUu pre TOPLOTNOG STILIZOVANJA

Zdravlje
Autor: Glas javnosti

Česta dilema je kako najispravnije da koristimo uređaje za kosu koji ispuštaju toplotu, kao što su presa, figaro i fen, a da je ne oštetimo?

Okruženje i promenljivo vreme definitivno mogu da naruše izgled pramenova, ali ništa tako ne šteti kosi kao ponovljena upotreba toplote.

Međutim, stručnjaci za negu kose ističu da arganovo ulje može da bude upravo ono što nam je potrebno kako bi se očuvalo zdravlje kose uprkos toplotnom oblikovanju, piše Alo.Šta je arganovo ulje?

Arganovo ulje je poreklom iz Maroka, a priča o tome kako se pravi je prilično interesantna.Ulje se ekstrahuje iz ploda arganovog drveta.Unutar ploda nalaze se zrna koja liče na bademe, a koja treba da se odvoje.Kako arganovo ulje štiti kosu od toplote?

Ako ste osetili oštar miris kose koji "gori" ispod prese ili figara, to je znak da oštećujete folikule dlake.To moramo da izbegnemo, a tu stupa arganovo ulje.Kada zagrejete kosu, intenzivno visoka temperatura uzrokuje oštećenje i opekotine vaše kose, tako da je jedan trik da zaštitite kosu arganovim uljem. Arganovo ulje ima visoku tačku gorenja, pa će tako da vam zaštiti i kosu.

Nanošenje arganovog ulja može da pomogne da se folikuli dlake postave da ostanu vlažni.Folikuli koji su dobro hranjeni nisu samo fleksibilniji i prilagodljiviji, već bolje reaguju na oštre faktore poput toplote, vremenskih prilika i uticaja okoline.

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI
KOMENTAR