Sastojci:
– 5 većih krmenadli (oko 1 kg)
– 1 glavica crnog luka
– 5 čena belog luka
– 1 goveđa kocka za supu
– pola litre vrele vode
– 1 dl belog vina
– so, biber,začini po želji
– ulje
– brašno za paniranje
– ljuta mlevena paprika, po želji
Priprema:
Krmenadlama odstraniti kosti, oprati ih, osušiti ubrusom, istanjiti tučkom za meso, posoliti i pobiberiti.
Zatim ih uvaljati u brašno i pržiti na ulju u tiganju da dobiju lepu, rumenu boju.
Kada se isprže slagati ih u vatrostalnu posudu poprskanu uljem.
Na istom ulju na kome su se pržile krmenadle, propržiti crni luk, zatim dodati sitno iseckan beli luk i tri kašike brašna piše N1
U pola litre vrele vode razmutiti sitno izmrvljenu kocku za supu i time preliti luk i brašno u tiganju, jos malo mešati da se zgusne i malo posoliti.
Preliti krmenadle sosom iz tiganja, pa ih poprskati vinom.
Poklopiti vatrostalnu posudu ili je prekriti alu-folijom i peći u rerni 45 minuta na 180 stepeni, zatim skinuti poklopac ili foliju i peći jos deset minuta.
Ako volite pikantna jela, možete dodati i kašičicu ljute mlevene paprike.