Glas Javnosti

PREUKUSAN RECEPT: Restovan krompir sa lukom - kako da zadovoljite sva svoja čula, a da ne izgubite ČITAV DAN U KUHINJI?

Hrana
Autor: Glas javnosti

Često vam se desi da nemate ideju šta biste mogli da spremate za ručak ili večeru, zar ne?

I kao po nekom nepisanom pravilu, izbor uglavnom padne na krompir. Bar je kod nas tako.
Ukus koji se uz sve uklapa, pregršt načina da se brzo i lako spremi.
Zaista čudesna biljka. Ako razmišljate šta da spremite nabrzaka a da bude jednostavno i ukusno, mi smo se postarali da vam spremimo listu predloga, kako da zadovoljite svoja čula, a da ne izgubite čitav dan u kuhinji. 



1.    Krompir oljuštiti, oprati, pa iseći na krupne kocke.

2.   Staviti u sud i preliti sa vodom, pa kuvati u posoljenoj vodi 30 minuta.

3.   U međuvremenu dok se krompir kuva crni luk oljuštiti, oprati i iseći na rebarca.

4.   Kada se krompir skuvao ocediti ga od vode i prebaciti na jedan tanjir. Odmah u taj sud u kome se kuvao krompir ubaciti isečen crni luk i preliti sa nekoliko kašika ulja. Staviti na tihu vatru da se polako dinsta i u međuvremenu posoliti i pobiberiti. Dinstati oko 5 minuta i nekoliko puta ga promešati za vreme dinstanja.

5.   Kada je luk omekšao skinuti sud sa vatre i onda dodati crvenu mlevenu papriku i promešati.

6.   Zatim ubaciti oceđen krompir i još malo posoliti i pobiberiti po ukusu i sve dobro promešati kašikom, vodeći računa da krompir ostane u komadima.

7.   Na kraju ukrasiti sa malo seckang peršunovog lista.

8.   Restovan krompir poslužiti toplo kao prilog uz pečeno meso, pečenu ribu, ili po želji.

Bon apetit.


BONUS VIDEO: Proja sa jogurtom za Vašu celu porodicu!

 

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR