Glas Javnosti

RECEPT ZA POSNU PROJU : Ovakav vatromet ukusa niste još probali!

Hrana
Autor: Glas javnosti

Jedan od boljih recepata za posnu proju, koju možete da jedete za doručak ili večeru, ali isto tako možete da je služite i kao predjelo na slavama. Ona se nekada služila umesto hleba i pravila se od 3 sastojka koje je svaka domaćica imala kod kuće, a kasnije su dodavane namirnice kao što su povrće, jogurt... i tako je nastala projara, koju danas većina Srba zna kao proju.

Sastojci: 

  • 1 šolja kukuruznog brašna 
  • 1 šolja palente 
  • 1 šolja jogurta 
  • 1 šolja ulja 
  • 250 g posnog feta sira (može dimljeni tofu)
  • 250 g smrznute mešavine (povrće)
  • 2 šolje kisele vode 
  • 2 pečene paprike
  • 2 kisela krastavca
  • 2 kašičice praška za pecivo  

U posudi pomešajte kukuruzno brašno, palentu i prašak za pecivo. Zatim sipajte jogurt, kiselu vodu i ulje. Sve lepo sjedinite da nema grudvica, a onda dodajte povrće koje ste odmrzli i ocedili, seckanu pečenu papriku, kiseli krastavac i izmrvljeni feta sir. Sve dobro promešajte, pa dobijenu smesu za proju sipajte u tepsiju koju ste obložili pek papirom. Pecite posnu proju u zagrejanoj rerni na 200°C oko 40 minuta. 

Glas javnosti/M01S

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR