Glas Javnosti

Posno, jeftino, a miriše na pekaru: Hrskavi trouglići sa prazilukom i krompirom

Hrana
Autor: Glas javnosti

Još samo malo da izdržite da postite. Malo više od dve nedelje je ostalo do Božića kada se i završava 40-odnevni post uoči ovog praznika. Ako ste već sve recepte izgustirali predlažemo vam jedan od kojeg će vam kuća zamirisati na pekaru.

Idealno za fenomenalan doručak ili večera, trouglići sa krompirom i prazilukom.

Sastojci:

Ovo je količina za manju meru:

6 listova tankih kora
1 manji praziluk
2 veća krompira
ulje
so, biber

Priprema:

Praziluk iseći na kolutove, pa ga izdinstati na ulju. Dodati rendan krompir, pa malo i njega dinstati.

Dodati soli, bibera. Koru rasprostreti na sto, malo je pouljiti, pa je presaviti na pola. U dnu na ivicu staviti punu kašiku nadeva, pa presaviti gornji deo kore.

Savijati u trouglove i ređati u podmazanu tepsiju. Sve trougliće premazati uljem i peći na 200 stepeni C oko 35 min.

Predlaže se da se jede toplo, jer je daleko ukusnije.

BONUS VIDEO: Miki Panjković ocenjuje frizure srpskih starleta - NOVOGODIŠNJE IZDANJE!

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu.

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR