Glas Javnosti

KROMPIRIĆI UŠLI U GINISOVU KNJIGU REKORDA: Da li biste probali NAJSKUPLJI pomfrit na svetu? (VIDEO)

Zanimljivosti
Autor: Glas javnosti

Pomfrit je omiljena grickalica milionima ljudi širom sveta iz više razloga. Prvi razlog je svakako fantastičan ukus, kao drugi možemo navesti jednostavnost pripreme, a kao treći, pristupačnu cenu. Iako su prve dve stavke u našim tvrdnjama istinite, o ceni se definitivno može diskutovati, barem ako za nju pitate Njujorški restoran, koji nudi pomfrit od 200 dolara.

Ovaj ekskluzivni pomfrit skoro je ušao u Ginisovu knjigu svetskih rekorda zbog svoje neverovatne cene i odneo titulu najskupleg na svetu.

Ovi krompirići pripremljeni su u čast proslave Nacionalnog dana pomfrita – 13.jula. Delo su šefa Džoa Kalderonea i šefa Frederika Šon-Kiverta.

Kako bi dostigli neverovatnu cenu, krompirići se pripremaju od posebne vrste čiperbek krompira, blanširanih Dom Perignon šampanjcem. Potom se tri puta prže u čistoj guščjoj masti, dobijenoj od gusaka iz slobodnog uzgoja, sa juga Francuske.

Posle prženja, pomfrit se posipa solju sa aromom tartufa, i dodaje mu se italijanski sir sa tartufima, kao i crni letnji tartufi iz Umbrije. Poslednji vizuelni sloj na pomfritu je zlatni prah, a pored pomfrita se služi mornej sos.

- Lako je uzeti skupe namirnice, pomešati ih i to nazvati skupim jelom. Mi smo zaista želeli da stvaranju jela pristupimo studiozno, kako bi to bio ne samo najskuplji već i najukusniji pomfrit na svetu - rekao je Kalderone, komentarišući svoje remek delo.

Ovaj šef već je ušao u Ginisa za najskuplji desert (25.000 dolara), najskuplji sendvič (214 dolara) i najskuplji milkšejk (100 dolara).

(Glas javnosti)

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI
KOMENTAR