Glas Javnosti

SANU MULJANJE (ČETVRTI DEO): ZORAN KNEŽEVIĆ ODUSTAO OD KANDIDATURE ZA PREDSEDNIKA SANU

Vesti
Autor: Glas javnosti

Akademik Zoran Knežević, kandidat za predsednika SANU, shvativši da neće uspeti da obezbedi dovoljan broj glasova za izbor na čelnu poziciju u Akademiji, u narednim danima zvanično će saopštiti da se povlači iz izborne trke.
 


Kneževića su u prethodnim danima u više navrata pokušali da odvrate od te odluke akademici Vladimir i Marko Bumbaširević, koji su istakli da ukoliko pobedi patriotska struja u okviru SANU, zatražiće ispis iz članstva u Akademiji.

Pored navedenog, akademici Bumbaširevići su naglasili da su pre nekoliko dana organizovali susret između odlazećeg predsednika Vladimira Kostića u profesora Lazara Davidovića, dekana Medicinskog fakulteta Univerziteta u Beogradu, koji je za obećanje da će postati akademik, započeo sa vršenjem pritisaka na akademike Odeljenja medicinskih nauka SANU, da podrže liberalno-inostranu frakciju na predstojećim izborima za novo rukovodstvo Akademije.

 
Inače, iako se poznaju dugi niz godina, Vladimir Kostić nema pozitivno mišljenje o dekanu Davidoviću, za kojeg na prvom mestu misli da je nestručan i da konstantno politički mešetari, međutim posredovanje braće Bumbaširević je bilo od suštinskog značaja da se napravi taj destruktivni pakt.

Takođe, akademik Tibor Varadi, nakon nekoliko provedenih romantičnih dana u Budimpešti u društvu svoje ljubavnice profesorke Violete Beširević, definitivno se obavezao da imenovanoj omogući prijem u SANU,. Beširevićka više ne krije svoju vezu sa Varadijem, o čemu se redovno hvali među svojim kolegama na poslu, pokušavajući da stvori utisak svoje snažne društveno-političke pozicioniranosti. Za članstvo u SANU, Beširevićka će i zaposliti blisku rođaku vezu akademika Bogdana Šolaje na jedan od privatnih fakulteta, sa početnom mesečnom platom od 160.000 dinara, uz garancije Šolaje da će glasati za kandidate liberalno-inostrane opcije.


Za sve to vreme, odlazeći predsednik Vladimir Kostić nastavlja da urla i preti na hodnicima Akademije, ne bežeći od toga da se u trenucima svog nervnog rastrojstva i fizički obračuna sa neistomišljenicima. U tome mu punu podršku daje akademik Vasilije Krestić, koji drhti svaki dan da ne izađe na videlo njegov dosije s kraja 1980-ih i sve do sredine 1990- ih, kada je kao "veliki srpski nacionalista" denucirao opoziciju totalitarnom komunističkom režimu. A možda postoje i neke novije arhive, koje osvetljavaju period kada se prodao za sitne pare, a posebno bi bilo interesantno da nam Krestić objasni šta je u više navrata tokom 2021. godine tražio u jednoj zapadnoj ambasadi u Beogradu.

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI
KOMENTAR
od Simona u 24.03.2023 08:44:14 h
     0 
Koliko ste vi bolesni, proustaška bagro ludog i bolesnog Časlava Ocića, hrvatskog agenta iz Dalja, obučavanog u SAD, homoseksualca plaćenog da razori sve najvažnije srpske institucije, predsednika države i vladu, SPC i SANU