Glas Javnosti

SANU MULJANJE (TREĆI DEO): VLADIMIR KOSTIĆ ANGAŽOVAO DEKANA LAZARA DAVIDOVIĆA U URUŠAVANJU SANU

Vesti
Autor: Glas javnosti

Odlazeći predsednik SANU Vladimir Kostić pre nekoliko dana sastao se sa profesorom Lazarom Davidovićem, dekanom Medicinskog fakulteta Univerziteta u Beogradu.

Kostić je zahtevao od Davidovića da isti zloupotrebom svojih službenih ovlašćenja, uceni i primora jedan broj akademika sa Odeljenja medicinskih nauka SANU, da na predstojećim izborima u Akademiji, podrže Kostićevu liniju, koju čine akademici Zoran Knežević, Miodrag Marković, Zoran Popović i Nebojša Lalić.


Davidović je prilikom navedenog sastanka ukazao Kostiću da će pristupiti ucenjivanju akademika Odeljenja medicinskih nauka SANU, samo u slučaju ukoliko mu Kostić pruži čvrste garancije da će Davidović biti primljen u SANU, što je Kostić i učinio.

Dragi čitaoci, zapitajte se u kom pravcu ide SANU, i šta može da nas čeka u našoj najeminentnijoj naučnoj instituciji, ukoliko ova liberalno-inostrana linija 30. marta preuzme Akademiju. Očito je da nas ne čeka samo dalje urušavanje SANU, već i slom naše nacionalne naučne vertikale.

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR




od Rajko u 24.03.2023 08:38:01 h
     0 
Gadna, lazljiva ustaška stoko. Brinite vi za HAZU i Dukljansku akademiju, antisrpski ološu. Vi ćete da širite bljuvotine protiv jednog od najvećih srpskih patriota i istoričara 20 i 21 veka. Sluge sizofrenog Caslava Ocica, hrvatskog placenika iz Dalja, gori ste od najgorih balija i šiptara, govnojedi prokleti