Glas Javnosti

LALE UVELE U HUMSKOJ Partizan savladao Vojvodinu za PRVO MESTO od nekoliko sati

Vesti
Autor: Glas javnosti

Bez strast, samo sa prvim poluvremenom, Partizan je rutinski savlada Vojvodinu sa 2:1 na svom stadionu u Humskoj ulici.

Ovom pobedom crno-beli će posle petog kola plej-ofa Superlige Srbije barem na nekoliko sati popeli na čelo tabele. Crno-beli na dve runde do kraja imaju bod više od Crvene zvezde, koja svoju utakmicu igra u subotu od 17 časova protiv niškog Radničkog na Marakani.


Kako je trener Aleksandar Stanojević i obećao - nema predaje u šampionskoj trci sve dok postoji matematička šansa. Partizan ju je očuvao novim slavljem, četvrtim u nizu i prebacio pritisak na večitog rivala.


Po gol u uvodu i finišu prvog poluvremena bio je dovoljan da crno-beli "pokose" Lale, koje su ublažile poraz u poslednjim trenucima nadoknade.

Mladi Nikola Terzić je zatresao mrežu u četvrtom, a Rikardo Gomeš u 41. minutu duela pred nešto više od 2.000 gledalaca u Humskoj. Na kraju je Ivan Vukčević pogodio za Vošu.


Ostaće ova utakmica u posebnom sećanju Rikardu. Napadač sa Zelenortskih Ostrva je došao do 26. pogotka u Superligi i postao novi rekorder takmičenja, kada je reč o broju golova u jednoj sezoni. Srušio je učinke Aleksandra Pešića i Milana Makarića (obojica po 25) i nastavio da korača ka statusu kralja strelaca na kraju sezone. Jedini konkurent mu je Aleksandar Katai sa 22 gola.

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR