Glas Javnosti

DRAGAN STOJKOVIĆ PIKSI Orlovi uzleću krajem maja, čeka nas Liga nacija (FOTO)

Fudbal
Autor: Glas javnosti

Dragan Stojković Piksi, selektor Srbije, sa počasnog mesta u loži "Bernabeua" gledao je spekularno polufinale lige šampiona Real Madrid - Mančester Siti.

U toj utakmici, u ludoj noći na stadionu "Santjago Bernabeu" Mančester siti je na početku 90. minuta imao sve, odnosno plasman u finale, ali je samo 90 sekundi kasnije, najtrofejniji evropski klub imao produžetke u džepu. U njima i kartu za Pariz u sefu!


- Ovih 120 minuta polufinala Lige šampiona, koje su odigrali Real Madrid i Mančester siti, bez ikakve dileme, ulaze u istoriju fudbala. Malo je takvih mečeva u kojima se za tako kratko vreme situacija na terenu okreće u korist ili protiv nekog tako dobrog tima. A u ovom polufinalu su bila dva vrhunska tima, koje vode dva vrhunska trenera - kaže Stojković za "Novosti".


Predrag Mijatović i Dragan Stojković na "Santjago Bernabeu"

Ipak, selektora Srbije, koji je još u čuvenom "tromeču" Kupa šampiona 1988. godine, koji su igrali Zvezda i Milan, vodio bitke na terenu sa "don Karlom" Ančelotijem, mnogo više je impresionirala količina sportske sreće koja je na putu do finala u Parizu pratila Real.

Turneja

Selektor i članovi njegovog stručnog štaba su ovih dana u poseti reprezentativcima širom Evrope. - Bio sam u Španiji i posetio naše igrače iz Hetafea, Stefana Mitrovića i Nemanju Maksimovića. Sledeće nedelje ću se u Bazelu videti sa Strahinjom Pavlovićem, a moj pomoćnik Bratislav Živković će u Sasuolu i Veroni posetiti Filipa Đuričića i Darka Lazovića - otkriva Piksi planove za sledeću nedelju.

- Treći put, u veoma kratkom vremenskom razmaku, Real je uspeo da na čak tri utakmice postane pobednik, kada se skoro svima učinilo da su na kolenima. Skoro identičan scenario ih je pratio u ukupno šest mečeva, u duelima sa Pari sen Žermenom, Čelsijem i Sitijem. Ispada da je Real rođen za ovakve drame i da iz njih ume da izađe kao junak i pobednik. To su, uostalom, odlike vrhunskih ekipa - dodaje Stojković.

Piksi će se za manje od sedam meseci, uskoro vratiti u Pariz. Prvo je u septembru prošle godine na “Parku prinčeva” gledao meč grupne faze LŠ Pari Sen Žermen - Mančester siti (2:0), a 28. maja će biti u jednoj od loža stadiona “Francuska”, na velikom finalu koje igraju Real Madrid i Liverpul.


- Biću na finalu u Parizu, a dva dana pre toga ću gledati i finale Kupa Srbije. Čeka nas dosta aktivnosti krajem maja, a već u junu počinjemo novu sezonu u Ligi nacija - zaključuje Piksi priču za "Novosti".

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR