Glas Javnosti

IZBORI U SANU: Priprema za veliku nacionalnu izdaju!

Vesti
Autor: Glas javnosti

Najnovija dešavanja oko predstojećih izbora u Srpskoj akademiji nauka i umetnosti (SANU), a pogotovo javno objavljivanje liste akademika koji su podržali predsedničku kandidaturu osvedočenog zapadnog eksponenta Zorana Kneževića, pokazala su koliko je važno mobilisanje i okupljanje pod jednu zastavu svih nacionalno mislećih i državotvornih snaga u društvu, koje žele dobro Srbiji, a pogotovo kada je reč o intelektualnoj eliti.

Jer krajnje je šokantno da je zapadni novac, koji se izdašno trošio u kampanji za račun Kneževića i njegovog patrona, doskorašnjeg predsednika SANU Vladimira Kostića, pored oportunista u redovima ove ustanove koji su uvek stavljali matrijalne interese ispred nacionalnih (setimo se npr. “hemičara” i lažnog ekologa Bogdana Šolaje), uspeo da kupi i neke akademike za koje bi do juče mogli svi da se zakunemo da su patriote.


Po staroj narodnoj “para vrti gde burgija neće” danas imamo nezamislivu situaciju da prozapadnu opciju u SANU koju finansira osvedočeni srbomrzac Džordž Soroš podržavaju i pojedini akademici čija je nacionalna svest nekad bila neupitna, poput Vasilija Krestića, Mihaila Vojvodića i Koste Čavoškog.

Nameće se zaključak da se radi o nečem ozbiljnijem od kupovine par nekadašnjih nacionalnih autoriteta SANU i njihovih glasova.

Sve je izglednije da je reč o jednom širem napadu na patriotsku intelektualnu elitu u Srbiji, i to u vidu prave subverzije -  iznutra, kako bi se pripremio teren za potpuno podređivanje nacionalnih interesa zapadnim centrima moći.

Zato je krajnje vreme da se “odvoji žito od kukolja” i da svi koji danas čine srpsku intelektualnu elite znaju “što urade sada, odjekivaće u večnost”.

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI
KOMENTAR