Glas Javnosti

HAOS U SANU! KOSTIĆ OPTUŽIO VARADIJA ZA IZDAJU

Vesti
Autor: Glas javnosti

Odlazeći predsednik SANU Vladimir Kostić, nedavno se sukobio sa akademikom Tiborom Varadijem, što pokušava da se sakrije od javnosti, ali i od drugih kolega sa Akademije.

Naime, Varadi je zamerio Kostiću da je njegov favorit za novog predsednika SANU akademik Zoran Knežević, nedorastao kandidaturi i čovek koji je opterećen brojnim aferama, te da će zbog tog Kostićevog pogrešnog izbora svi zajedno "otići pod led".


Varadi je ispoljio prema Kostiću nezadovoljstvo zbog kandidovanja Nebojše Lalića za generalnog sekretara SANU, upozoravajući da se radi o akademiku, najblaže rečeno, kontroverzne biografije, koji ne uživa nikakav ugled ne samo u SANU, već i mnogo šire.

Dobro obavešteni izvori kažu da je na ove Varadijeve primedbe, Kostić veoma burno reagovao, da je urlao i ispuštao neartikulisane krike, što je izazvalo bojazan vrha Akademije za trenutno mentalno stanje Vladimira Kostića.

Inače, od kako je započeo izborni proces u SANU, Kostić je postao neprepoznatljiv čovek. Da li je u pitanju strah od gubitka funkcije, da li je po sredi bojazan od finansijskih istraga ili je u pitanju spoznaja da neće uspeti da realizuje već preuzete obaveze iz inostranih opskurnih krugova, vreme će brzo pokazati.

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR