Glas Javnosti

RUSIJA PORINULA DVE MOĆNE NUKLEARNE PODMORNICE! Putin: Po mnogim karakteristikama nema im ravnim u svetu (VIDEO)

Svet
Autor: Glas javnosti

Predsednik Rusije Vladimir Putin je putem video konferencije učestvovao u ceremoniji podizanja pomorske zastave na brodovima koji od danas ulaze u sastav Ratne mornarice Rusije i porinuću nuklearne podmornice "Imperator Aleksandar III" u Severodvinsku.

Ruska mornarica je u svoj sastav uključila nuklearnu podmornicu "Generalisimus Suvorov", mali raketni brod "Grad" i morskog minolovca "Anatolija Šlemova". Istovremeno, u Severodvinsku je porinuta nuklearna podmornica "Imperator Aleksandar III".

"Ubrzaćemo tempo i obim izgradnje različitih brodova, opremićemo ih najsavremenijim naoružanjem, sprovešćemo operativnu i borbenu obuku mornara koristeći stečeno iskustvo, pogotovo ono stečeno tokom specijalne vojne operacije. Ukratko, učinićemo sve što je potrebno da pouzdano osiguramo bezbednost Rusije, štiteći svoje nacionalne interese", rekao je Putin.

Kako je istakao, nove podmornice po mnogim karakteristikama nemaju pandane u svetu. On je istakao doprinos preduzeća Ujedinjene brodograditeljske korporacije, konstruktorskog biroa Rubin i fabrike Sevmaš u izgradnji nuklearne podmorničke flote.

"Najnoviji nuklearni nosači raketa, koji se tamo projektuju i grade, po mnogo čemu nemaju pandane u svetu", rekao je šef ruske države.

Predsednik je napomenuo da će u okviru aktuelnog državnog programa naoružanja biti izgrađene još četiri podmornice tipa "Generalisimus Suvorov". Ova podmornica je naoružana balističkim raketama "bulava", koje značajno povećavaju mogućnost ruskih nuklearnih pomorskih snaga.

Nove podmornice i brodovi imaju moderne navigacione, komunikacione i hidroakustičke sisteme, kao i visokoprecizno oružje.

Mali raketni brod "Grad" je takođe projekat nove generacije. Brodovi ove klase pokazali su visoku efikasnost u rešavanju borbenih zadataka u Siriji, a dobro su se dokazali u toku specijalne vojne operacije.

"Na kraju, želim još jednom da se zahvalim svima koji su razvijali i gradili nove brodove i poželim sreću njihovim posadama. Siguran sam da će mornari časno ispuniti svoju dužnost, ostati verni Andrejevoj zastavi i da će nesebično služiti Otadžbini i našem narodu", rekao je Putin i poželeo mornarici uspeh.

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR