Glas Javnosti

CIA I ŠPIJUNSKE SLUŽBE NATO SPROVODE SABOTAŽE ŠIROM RUSIJE: Na meti naftni i gasni objekti, železnica, skladišta goriva, elektrane i tržni centri

Svet
Autor: Glas javnosti

„CIA navodno sarađuje sa špijunskim službama država članica NATO-a i zajedno sprovode sabotaže širom Rusije. Takve operacije uzrok su nerešenih eksplozija i požara koji su poslednjih meseci zadesili strateške ruske objekte, kaže Amerikanac Džek Marfi“, nekada komandos, a sada istraživački novinar.

Međutim, neke evropske obaveštajne službe imaju i operativce u Rusiji koji tamo stvaraju haos i to rade bez pomoći CIA-e“, napisao je Marfi na svom sajtu.

Marfijeve tvrdnje usledile su nakon što je požar zahvatio tržni centar u Krasnodarskom regionu na jugu Rusije.

Pre toga, naftni i gasni objekti, železnica, skladišta goriva, elektrane i tržni centri bili su poprište misteriozne eksplozije.

Operacija je uključivala spavače ćelije koje je posle dužeg vremena aktivirala saveznička špijunska služba kako bi sprečila invaziju Moskve na Ukrajinu, vodeći tajni rat iza ruskih linija. Operativci su se za ovo pripremali godinama. „Upravo te ćelije stoje iza neobjašnjivih eksplozija i drugih ’akcidenata’ koje su zadesile ruski vojno-industrijski kompleks nakon invazije na Ukrajinu u februaru“, ustvrdio je Marfi.

On je takođe citirao anonimne američke izvore, uključujući tri bivša obaveštajna i dva vojna zvaničnika, i jedan izvor „koji je obavešten o operaciji“.


Glas javnosti/Jutarnji list

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR