Glas Javnosti

POKUŠAJ ATENTATA NA VLADIMIRA PUTINA značio bi početak NUKLEARNOG RATA između Amerike i Rusije?!

Svet
Autor: Glas javnosti

Ruski politikolog Jurij Svetov upozorio je da bi pokušaj atentata na ruskog predsednika označio početak nuklearnog rata između SAD i Rusije, dve najveće nuklearne sile.

On je tako komentarisao navode ruskog šefa diplomatije Sergeja Lavrova da američki vojni vrh razvija planove za „fizičko eliminisanje“ Vladimira Putina.

– Pretnju predsedniku Rusije izneo je svojevremeno Džon Bolton, bivši savetnik predsednika Trampa. Sjedinjene Države takve ideje nisu opovrgle, a s obzirom da je i Bajden izjavljivao da je poželjno da Putin ne bude na čelu Rusije, onda ovo treba shvatiti veoma ozbiljno. Činjenica je da se takvi planovi razrađuju u SAD, kaže Svetov.

Kako dodaje, pitanje je samo da li se takvi planovi razrađuju kao oblik pretnje, kao oblik pritiska na Rusiju i njeno rukovodstvo kako bi se zbog straha za sopstvenu bezbednost povukli sa vlasti.

– Ili se ovo ozbiljno razmatra. Ako bi došlo do pokušaja atentata na predsednika Rusije to bi označilo početak nuklearnog rata. U tom slučaju nema drugih opcija - SAD bi dobile munjevit odgovor. Napad na Kremlj ili napad na drugo mesto gde se nalazi vrhovni komandant Oružanih snaga Rusije označio bi kontranapad na rezidenciju predsednika SAD i vrhovnog komandanta američkih Oružanih snaga, smatra Svetov.

Svako ko igra ove igre, ko stvara takve ideje i mogućnosti očigledno je da je spreman da zaista započne nuklearni rat, ističe Svetov.

– Zapadne elite gaje osećaj da su jače od Rusije i da NATO trupe mogu da poraze Rusiju za tri dana. Te iluzije postoje i Rusija se prema tome ozbiljno odnosi. Stavljanje raketa ‘Sarmat’ na borbeno dežurstvo, što je urađeno transparentno, i izjava Vladimira Putina da su hipersonične rakete u službi Ruske Federacije je potvrda da te pretnje shvatamo ozbiljno, kaže Svetov.

Uz tvrdnje da nekoliko „neimenovanih zvaničnika“ Pentagona preti da će „fizički eliminisati“ ruskog predsednika Vladimira Putina, ruski ministar spoljnih poslova Sergej Lavrov je poručio da onaj ko zaista ima takve ideje „treba dobro da razmisli o mogućim posledicama“, ali nije precizirao kakve bi posledice zaista mogle da budu.

Ruski predsednik smatra da rizik od izbijanja nuklearnog rata postaje sve veći, ali dodaje da Rusija na nuklearno oružje gleda kao na sredstvo zaštite i da neće prva koristiti nuklearno oružje.

Svetov takođe kaže da će Rusija atomsko oružje upotrebiti u slučaju odmazde, kao uzvratni udar, što će, generalno, značiti nuklearni rat. Ističe da je cilj Vašingtona uklanjanje Putina i međunarodna izolacija Rusije, ali i komadanje zemlje.

– Liberali koji su pobegli iz Rusije održavaju razne sastanke uz podršku Zapada. O kakvim planovima se razgovara? Pre svega, o podeli Rusije na mnogo malih država. I nama je ta tehnologija poznata - postigli su raspad Jugoslavije, dok se Sovjetski Savez raspao na 15 država, pa zašto onda ne bi nastavili raspad i Ruske Federacije?! – kaže ekspert, penosi Sputnik.

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI
KOMENTAR