Glas Javnosti

RUSIJA MIRNO SPAVA! Načelnik PVO: Zapadne granice naše zemlje štite raketni sistemi S-300

Svet
Autor: Glas javnosti/Sputnjik

Ruska vojska će 2023. godine završiti modernizaciju brigada Zapadnog vojnog okruga protivavionskim raketnim sistemom S-300V4.

„Kako bi se rešili zadaci nestrateške protivraketne odbrane i uvećale borbene sposobnosti suprotstavljanja balističkim raketama, avionskim kompleksima za kontrolu i pronalaženje tipa ‘Avaks’, kao i avionima strateške avijacije, nastavlja se jačanje vojske sistemima S-300V4“, rekao je načelnik vojske protivvazduhoplovne odbrane
Oružanih snaga Rusije general-potpukovnik Aleksandar Leonov.

On je naveo da je isporuka tehnike ove godine omogućila zamenu zastarelog naoružanja jedne od divizija protivavionske raketne brigade Zapadnog vojnog okruga, a do kraja 2023. godine će jedinice biti u potpunosti naoružane modernim protivavionskim raketnim sistemom dugog dometa.
Leonov je istakao da će ove godine kopnena vojska Rusije dobiti i prvi divizioni raketni kompleks „Buk-M3“ srednjeg dometa.


„Planirana je isporuka još šest takvih kompleksa za naoružanje dve protivavionske raketne brigade“, naglasio je Leonov.

Dodao je da kako bi se poboljšale borbene sposobnosti protivavionskih raketnih pukova i divizija, nastavlja se njihovo naoružavanje sistemima „Tor-M2", a ove godine su već isporučena dva sistema ovog tipa.
Rekao je i da su sistemi S-3OOV4, „Buk-MZ“, kao i „Tor-M2“ u nekoliko modifikacija potvrdili efikasnost u specijalnoj vojnoj operaciji Ukrajine. Prema njegovim rečima, tim sistemima je pogođeno 65 odsto od ukupne količine neprijateljskih letelica.

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI
KOMENTAR