Glas Javnosti

OVIM ĆE UKRAJINCI RATOVATI PROTIV IRANSKIH DRONOVA KAMIKAZA: Češka modifikacija PVO na pik apu! (VIDEO)

Svet
Autor: Glas javnosti/Kurir

Češka kompanija Excalibur Army koja je poznata po različitim modifikacijama brobenih vozila pešadije, tenkova i PVO sistema orjentisala se i na opremanje ukrajinske armije.

Naime na društvenim mrežama osvanula je njihova modifikacija postavljanjem dva protivavionskim topovima ZPU-2 kalibra 14,5 mm, na zadnji teo pik apa, kako bi se prebacili u Ukrajinu i koristili u borbama.

Pretpostavlja se da če se ova laka PVO artiljerijska oruđa koristiti za borbu protiv dronova kamikaza Geran-2 iranske proizvodnje koja ruska vojska puna tri meseca intenzivno koriste za raketiranje i gađanje.

Inače kako je naveo Radio Slobodna Evropa u ovoj češkoj kompaniji zaposlene su ukrajinske izbeglice koje zajedno sa češkim inženjerima rade na unapređivanju tenkova, oklopnih vozila, ali i konstrukcijama i modifikacijama raznih tipova naoružanja, koji će biti poslati u Ukrajinu.

U ove borbene sisteme ugrađuje se potpuno nova elektronika i optika.

"Osećate se kao da pomažete da se ovaj rat završi ranije", rekao je jedan od zaposlenih.

Inače češka kompanija Excalibur Army obnavlja i modernizuje tenkove T-72 za ukrajinsku vojsku. Modernizacija uključuje nove termovizije, znakove za noćno gledanje i dinamičku zaštitu. Planirano je da se isporuči oko 90 modernizovanih tenkova.



BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR