Glas Javnosti

ŽUSTAR ODGOVOR NA POTEZE NATO: Rusija raspoređuje Iskandere i PVO sisteme po Belorusiji

Svet
Autor: Glas javnosti/RT Balkan

Zadatak zajedničke rusko-beloruske grupe jedinica je da pruže otpor potencijalnom protivniku u slučaju upada na teritoriju Belorusije, kaže Mihail Galuzin

Ruski PVO sistemi i rakete "Iskander" povećaće efikasnost protivvazdušne odbrane Savezne države, rekao je zamenik ministra spoljnih poslova Rusije Mihail Galuzin.


"Oružanim snagama Belorusije isporučeno je najmodernije rusko naoružanje – sistemi S-400 i mobilni raketni sistemi Iskander", rekao je Galuzin.

Podsetimo, predsednik Belorusije Aleksandar Lukašenko izjavio je da su ovi sistemi u ponedeljak stupili na borbeno dežurstvo.

Prema rečima Galuzina, Rusija i Belorusija aktivno rade na zaštiti zapadnih granica Savezne države i obe modernizuju infrastrukutru na granici.

On je, takođe, rekao da nije korektno govoriti o tome da će zajedničke snage Rusije i Belorusije biti angažovane u specijalnoj operaciji u Ukrajini.

"Zadatak zajedničke rusko-beloruske grupe jedinica je da pruže otpor potencijalnom protivniku u slučaju upada na teritoriju Belorusije", rekao je zvaničnik Ministarstva spoljnih poslova Rusije.

Galuzin je dodao i da to što Rusija obučava posade beloruskih aviona, preuređenih za primenu specijalne municije predstavlja simetričan odgovor na neprijateljske poteze NATO.

"Tokom radne posete predsednika Rusije Vladimira Putina Minsku 19. decembra saopštena je odluka o obuci posada borbenih aviona, preuređenih za moguću primenu specijalne municije", rekao je Galuzin i naveo da SAD i njeni NATO saveznici decenijama sprovode slične aktivnosti.

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR