Glas Javnosti

DRAMATIČNO! NAPADNUTA BAZA ODAKLE AVIONI POLEĆU U BITKU ZA BAHMUT: Bespilotna letelica udarila na aerodrom Jejsk!

Svet
Autor: Glas javnosti

Ukrajina je lasniranjem dve strateške bespilotne letelice Tu-141 Striž u utorak uveče napala bila aerodrom Jejsk na obali Azovskog mora u Krasnodarskoj oblasti.

To je za taj dan četvrit napad na rusku vojnu i civilnu-stratešku infrastrukturu koja je započela sinhronizovanim udarom na Belgorod i Tupasu koja je napadnuta takođe mofifikovanom strateškom bespilotnom letelicom TU-141 Striž.



Još jedan dron se srušio u Moskovskoj oblasti 120 km od centra Moskve i 100 metara od gasne stanice Gasprom. U celu sumnju treba dodati i zatvaranje aerodroma u Sankt Peterburgu zbog navnodne ovjne veže, dok neki snimci ukazuju na prisustvo nepoznatog drona.



Na bazu Jejsk lansirana su dve bespilotne letelice od kojih je jednu oborila PVO, a druga je udarila u jednu od zgrada na samom aerodromu koji koristi ruska mornarica, odnosno vazdušne efektive Crnomorske flote.

Prema informacijama koje su bile šturo saopštene uništen je jedan objekat pored aerodromske piste. Inače na aovom aerodromu bazirani su borbeni avioni SU-34 i Su-25 koji učestvuju u borbenoj operaciji nad Donbasom, pre svega u poslednjih mesec dana nad Bahmutom.

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR