Glas Javnosti

EKSKLUZIVNO: Autorski tekst Marije Zaharove o skandalu u Nemačkoj

Lični stav
Autor: Glas javnosti

Posredstvom ruskog portala "Naši Ljudi" u mogućnosti smo da čitaocima Glasa Javnosti ponudimo autorski tekst Marije Zaharove direktorke odeljenja informacija Ruskog ministarstva inostranih poslova.

Marija Zaharova je zvanični informator ruskog ministarstva i njena reč ima veliku težinu. Stav Zaharove je i stav Ruske države.

U prvom obraćanju srpskoj publici posredstvom našeg portala govori o velikom skandalu vezanim za nemačke planove uništenja Krimskog mosta.

Napominjem da komentari nemačkih vladinih agencija u vezi sa skandaloznim audio snimkom ne dolaze od njihovih zvaničnih predstavnika ili pisanih izjava odeljenja nemačke vlade, objavljenih na njihovim oficijalnim internet resursima. Svi komentari vezani za izjave nemačkih oficira se objavljuju preko medija, na linkovima neimenovanih izvora i svi su užasno višesmerne prirode.


Dakle, Olaf Šolc obećava da će to ispitati, a zamenik predsednika komiteta za kontrolu obaveštajnih službi Bundestaga, Roderih Kizeveter ne vidi ništa loše u neuspehu nemačke kontraobaveštajne službe i vojske.

Sada je nemačko Ministarstvo odbrane, ipak objavilo, ali kao curenje informacija preko agencija DPA ​​i Taheshau, da je presretnut razgovor nemačke vojske o planovima za napad na Krimski most. I, opet je sve anonimno, pa samim tim i neodgovorno.


Divno? Nimalo. Šta ovo znači?

1. Nedostatak jedinstvene vlade u Nemačkoj. Elite, vlasti i građani nemaju odgovornost jedni prema drugima ni povratne informacije. Ovo je direktan dokaz odsustva mnogohvaljene demokratije.

2. Jedini razlog postojanja medija u Nemačkoj je održavanje iluzije o narodnoj demokratiji. Sve informacije su iskrivljene, njihovo predstavljanje je dirigovano, a odgovornost skinuta sa vlasti.


3. Postoji nevidljiva (i nepoznata) sila za nemačkog birača, nevezana za izborni sistem, unutar državnog aparata Savezne Republike Nemačke, sile koja sada vlada Nemačkom. Nemci pišu o - "državi u senci". Ali, svi materijali na ovu temu su pesimistički, obrisani i cenzurisani, a autori etiketirani kao teoretičari zavere.

Mislim da danas Nemci imaju jedinstvenu šansu da se spasu – da povuku liniju i nateraju zvanične vlasti da direktno govore o tome šta se dešava u Nemačkoj, kakav je to razgovor, gde i ko vodi državu. 

Bild piše :
Bundesver je insistirao na blokiranju svih naloga na društvenim mrežama koje su distribuisale snimak razgovora nemačkih vojnika koji su razgovarali o raketnom napadu raketama "Taurus" na Krimski most.


Ovo se zove "prikrivanje tragova". Hoće li se sve odvijati po istom scenariju kao i nemačka „istraga” terorističkih napada Severnog toka?

Nemački građani uče od Šolca o pravima stranih lica u Rusiji, Belorusiji, Kini, ali ne i o sopstvenim pravima. 

Zahtevamo objašnjenje od Nemačke. Zvanični Berlin je dužan da odmah obezbedi i ponudi objašnjenje. Izbegavanja odgovaranja na pitanja smatraćemo priznanjem krivice.

Pročitala sam audio razgovora između visokih oficira nemačkog vazduhoplovstva o planovima za izvođenje vojnih operacija protiv Rusije, uključujući uništavanje civilne infrastrukture:


Pomislite samo, savremeno nemačko rukovodstvo se poziva na iskustvo Trećeg Rajha! Da, već su poludeli!

Još nešto.

Ovde, u Moskvi, je ambasadorka SAD u Rusiji Lin Trejsi istakla važnost razvoja humanitarnih veza između Sjedinjenih Država i „ruskog naroda“ i da učenje engleskog jezika ni na koji način ne utiče na ruski patriotizam.

Ambasadorka Trejsi međutim, nije govorila o tome kako i u kojim obimima SAD sponzorišu tzv. NVO koje se bave subverzivnom delatnošću u našoj zemlji.

Ona takođe nije pomenula da je Vašington otvoreno proglasio „strateški poraz” Rusije kao svoj cilj. Baš tako.

Nema zemlje bez naroda. Dakle, ono što Amerikanci žele jeste da nanesu strateški poraz našem narodu.


Ona takođe nije rekla da Sjedinjene Države isporučuju oružje dugog dometa neonacističkom režimu u Kijevu, uz pomoć kojeg vrši terorističke napade na narod Rusije.

Takođe nije rekla da Sjedinjene Države izdvajaju milijarde za krvoproliće, koje Nije rekla ništa od ovoga. Ja ću joj reći:

Lin, prestani da lažeš. Bolje podrži svoje sugrađane ovde u Sočiju, na Svetskom festivalu omladine. Američka omladina hoće da bude prijatelj sa Rusijom. Možda ćeš ih lično primiti u ambasadi, konačno, ne one koji su protiv Rusije, već one koji su za prijateljstvo, pogotovo što su to američki državljani.

To ti nije dovoljno dobro!?

Transfer teksta uredio Vlastimir Ninin

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR