Glas Javnosti

ŠAPIĆ PREGAZIO VESIĆA! Zbogom večiti zameniče, izbrisan si u Beogradu

Politika
Autor: Glas javnosti

Aleksandar Šapić definitivno je kandidat Srpske napredne stranke za gradonačelnika Beograda na izborima raspisanim za 3. april, saznaje "Glas javnosti".

Rukovodstvo naprednjaka je nedavno preseklo da u trci za prvog čoveka prestonice učestvuje samo predsednik opštine Novi Beograd Aleksandar Šapić. Odlučeno je, takođe, da na listi SNS za Beograd ne bude ni Goran Vesić, večiti zamenik gradonačelnika. Ovom odlukom vrha SNS Beograđani će se, konačno, otarasiti najveće štetotočine koja je ikada vlada u srpskoj prestonici, a prvi put je prešao prag Skupštine Beograda još davne 1996. godine kao odbornik Demokratske stranke Zorana Đinđića.

Šapić, naš proslavljeni vaterposlista, povukao se iz sveta sporta posle Olimpijskih igara 2008. Pomoćnik gradonačelnika Beograda Dragana Đilasa postao je već naredne godine i tu ostao dok nije izabran za predsednika opštine Novi Beograd, 27. juna 2012. Sledeće godine izabran je za predsednika Gradskog odbora DS u Beogradu, a zatim je napustio stranku i osnovao udruženje građana "Za naš grad". Iste godine osniva i Humanitarnu fondaciju Novi Beograd poznatiju pod imenom "Budi human" .
 
U julu 2018. osnovao je Srpski patriotski savez – SPAS i izabran je za predsednika te političke organizacije.
Udruživao se sa raznim političkim opcijama a krajem maja 2021. Glavni odbor Srpske napredne stranke odobrio je jednoglasno da SPAS pristupi toj stranci, a Šapić je izabran za potpredsednika GO SNS-a. U novembru 2021. na Skupštini SNS izabran je za potpredsednika stranke.


I Goranu Vesiću je, tako, ostao nedosanjano mesto gradonačelnika Beograda. Neće biti ni odbornik u Skupštini. Ali, pre nekoliko dana, kako je "Glas" ekskluzivno objavio postavljen je na novu funkciju. Čak je i ta funkcija već govorila da Vesić neće biti u Beogradu. Sadašnjii večiti drugi čovek Beograda, postavljen je za šefa Izbornog štaba SNS-a pred nastupajuće izbore 3. april, i to je uleteo na mesto Darka Glišića, predsednika IO SNS-a.


Vesić je političku karijeru započeo u Beogradu. Potom je menjao funkcije u Skupštini Srbije, tadašnjoj SR Jugoslaviji, po Beogradu, Crvenoj Zvezdi, direktorska mesta… Aprila 2014. je postao zamenik gradonačelnika Siniše Malog, a kada je on otišao u ministarsku fotelju ponadao se da će ga zameniti. Međutim, Vesić je ostao zamenik a gradonačelnik postaje Zoran Radojičić. I tako, u maju 2016. postao je član Glavnog odbora SNS-a. Već sledeće godine, u novembru 2017, postaje član Predsedništva SNS-a.


Posle 1996. godine, kada je prvi put ušao u Skupštinu Beograda, kao odbornik DS, Beograđani ga više neće gledati. Ovog bivšeg poverljivog čoveka pokojnog premijera Zorana Đinđića, vladavina u Beogradu pratila je brojnim optužbama za malverzacije, očajan urbanistički izgled prestonice... 

BONUS VIDEO: Ekskluzivno! Misterija Periš!




SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR




od Zdrav razum u 25.01.2022 15:44:38 h
     0 
Može da bude Šapić i 100 puta, čim je član SNS za mene je ista bagra!