Glas Javnosti

TUMBANJE U SNS-u: Večitom zameniku konačno svanulo, postaje ŠEF!

Politika
Autor: Glas javnosti

Vrh Srpske napredne stranke, posle nedeljnog referenduma, započeo je "tumbanje" u svojim redovima i prvo je smenjen Darko Glišić i to sa mesta šefa Izbornog štaba.

Kako saznaje "Glas", Glišićeva smena je usrećila jednog večitog zamenika - Gorana Vesića. Sadašnji zamenik gradonačelnika Beograda tako će sesti u fotelju šefa Izbornog štaba SNS-a. Pred njim, već čuvenim korisnikom TikToka pod nazivom "sicve011", nalazi se ozbiljni zadatak. On će kao prvi stranački operativac predvoditi kampanju za predsedničke, parlamentarne i beogradske izbore izbore koji se održavaju 3. aprila.

Vesić, nekadašnji član Demokratske stranke i blizak saradnik pokojnog premijera Srbije Zorana Đinđića, dobio je šefovsku fotelju kako bi se dokazao jer u SNS-u smatra da su na nedavno okončanom referenduma za promenu Ustava u oblasti pravosuđa, rezultati loši. Na referendumu je izlaznost bila 30,65 odsto od ukupnog broja upisanih glasača. Na pitanje "Da li ste za potvrđivanje Akta o promeni Ustava Republike Srbije?" odgovor "DA" zaokružilo je 59,71 odsto izašlih, dok je njih 39,26 zaokružilo "NE". A SNS je sve vreme vodila kampanju za "DA".


Zamenik gradonačelnika ima iskustva u izbornim kampanjama. Učestvovao je kao savetnik u svim izbornim kampanjama predsednika Vlade Crne Gore Mila Đukanovića od 1997. do 2000, kao i u izbornoj kampanji bivše predsednice Republike Srpske Biljane Plavšić 1997. Posle 2004. aktivno je učestvovao u izbornim kampanjama u Sloveniji, Crnoj Gori, Bugarskoj i Makedoniji.

Ovaj Kruševljanin, u odelu “večitog” zamenika,od 1994. do 1997. bio je šef kabineta predsednika Demokratske stranke Zorana Đinđića. Od februara do septembra 1997. bio je član Izvršnog odbora Skupštine grada Beograda, a od 1996. do 2000. Beogradski odbornik. 

@sicve011 #beograd #gradbeograd #belgrade #srbija #srbijatiktok #balkantiktok #balkan #fy #fyp #foryou #foryoupage #viral #trend #treninding #me #serbia ♬ nhạc nền - AK乂Duty



Potom je menjao funkcije u Skupštini Srbije, tadašnjoj SR Jugoslaviji, po Beogradu, Crvenoj Zvezdi, direktorska mesta… Aprila 2014. je postao zamenik gradonačelnika Siniše Malog, a kada je on otišao u ministarsku fotelju ponadao se da će ga zameniti. Međutim, Vesić je ostao zamenik a gradonačelnik postaje Zoran Radojičić. I tako, u maju 2016. postao je član Glavnog odbora SNS-a. Već sledeće godine, u novembru 2017, postaje član Predsedništva SNS-a.

Njegovu vlast u Beogradu prate mnoge kontroverze, optužbe za malverzacije, loš urbanistički izgled prestonice, uređenja trgova i ulica… I još mnogo toga.

BONUS VIDEO Ispovest Majkla Babića iz grotla Melburna 

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR