Glas Javnosti

OBJAVLJEN RASPORED SASTANAKA U BRISELU: Prvo Kurti pa Vučić sa posrednicima iz EU

Politika
Autor: Glas javnosti

U današnjem dijalogu između Beograda i Prištine, čiji je početak zakazan za 15 sati u Briselu, prvi planirani bilateralni sastanak predstavnika EU je sa premijerom privremenih institucija na Kosovu i Metohiji Aljbinom Kurtijem, a zatim oko 16.45 sati sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem.

Očekuje se da bilateralni sastanci sa liderima traju po jedan sat, a zatim bi Vučić i Kurti zajedno trebalo da se sastanu sa šefom EU diplomatija Žozepom Boreljom i specijalnim predstavnikom Miroslavom Lajčakom, prenosi RTV.


Prema planu, ukoliko ne dođe do saglasnosti između Vučića i Kurtija, ponovo će biti održani bilateralni sastanci lidera za evropskim predstavnicima.

Predsednik Vučić je rekao da očekuje veoma težak sastanak, ali da je Srbija privržena miru i stabilnosti u regionu, te da je u tom kontekstu spreman da radi na konceptu i primeni ponuđenog plana, uz jasno određena ograničenja, saopštila je ranije Služba za saradnju s medijima predsednika Republike.

Glas javnosti/Nova

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR




od Vujadin Mihajlovic u 27.02.2023 15:34:24 h
     0 
Penzionisani novinar Fahri Musliju je rekao prije nekoliko dana da ce Aleksandar Vucic potpisati sporazum sa KiM o medjusobnom priznanju i tako zauvjek taj problem sa bremena Srbije. Medjutim, AV ni po cemu nije ovlasten za potpisivanje takvog sporazuma. Ako tpo ipak ucini, ne treba se vracati u Srbiju, neka ide sa jednim od pregovaraca u njegovu zemlju i neka tamo zauvijek ostane. Srbiji nisu potrebni veleizdajnici, ni Vucic, ni Dacic!!!