Glas Javnosti

SKANDALOZNO: PREDSTAVLJAMO "LJUBAVNO" PISMO EVROPEJACA PREMA "PREMIJERU REPUBLIKE" KOSOVO UPUĆENO NEPOSREDNO PRED BRISELSKI SASTANAK

Politika
Autor: Glas javnosti

EKSKLUZIVNO OD SINDIKALCA I PREDSEDNIKA ODBORA ZA BORBU PROTIV KRIMINALA I KORUCIJE NPSS  Zdravko Rajevic, SAMO ZA GRAĐANE SRBIJE, PREZENTUJEMO "LJUBAVNO" PISMO EVROPEJACA PREMA "PREMIJERU REPUBLIKE" (čitaj terorističkom gospodaru otete srpske pokrajine) KOSOVO UPUĆENO NEPOSREDNO PRED BRISELSKI SASTANAK : 

Njegova Ekselencija Aljbin Kurti
Premijer Republike Kosovo
Priština 

U cilju Vašeg uvodnog sastanka u okviru dijaloga predvođenog EU u Briselu 27. februara 2023. godine, obraćamo Vam se zajedno kako bismo sagledali razgovore o dogovoru o novoj osnovi za odnose između Kosova i Srbije. 

Veoma pozdravljamo Vaše nedavne javne izjave, u kojima potvrđujete da ste spremni da prihvatite evropski predlog „Osnovnog sporazuma”. Smatramo da je sada hitno utvrditi put dalje sa Airn-om za sklapanje ovog sporazuma i osigurati njegovu implementaciju na osnovu teksta na koji ste pristali. 

Evropski savet, je u svojim zaključcima od 9. februara izrazio podršku ovom važnom sporazumu i istovremeno pozvao i Srbiju i Kosovo da sprovedu u potpunosti i bez uslova, obaveze na koje su se obavezali u okviru dijaloga, uključujući i sporazume iz 2013. i 2015. godine o stvaranju Zajednice/Zajednice opština sa srpskom već́inom.

Koraci za implementaciju koji predstoje treba da odražavaju ovaj politički pristup, obezbeđujući da i „Osnovni sporazum”, ali i preostale obaveze iz dijaloga se adekvatno rešavaju bez odlaganja. Radujemo se što će se i o jednom i o drugom razgovarati tokom sledećeg sastanka dijaloga na visokom nivou u Briselu 27. februara 2023. 

Veoma računamo na Vaše lično rukovodstvo da će konstruktivno težiti brzom zaključivanju i primeni ovog sporazuma. Ubeđeni smo da je ovo od ključnog značaja za opštu dobrobit vaših građana, za miran i prosperitetan razvoj regiona i unapređenje evropske perspektive Vaše zemlje. 

Iskreno Vaš,.."

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR