Glas Javnosti

NAPREDNJAČKA KASTA OPLJAČKALA KRALJEVO (4) Terzić piše-briše ali svakome po TRI MILIONA

Politika
Autor: Glas javnosti

Piši - briši, ruši - cepaj, gazi zakon, samo neka se prazni budžet Grada Kraljeva, a pune nečiji džepovi. I to ne bilo čiji buđelari već oni koji su bliski sa gradonačelnikom Predragom Terzićem, visokopozicioniranim članom Srpske napredne stranke.

Da se ne zaboravi, tu iz senke je i njegova zemljakinja Marija Obradović, ministarka za državnu upravu I lokalnu samoupravu I potpredsednica Glavnog odbora naprednjaka.

Ovako počinje odeljak 1-4 specijalno kriminalističko-obaveštajnog izveštaja o pljački Kraljeva u režiji istaknutih naprednjaka. U ovom delu se iznosi primer o uzimanju tri miliona dinara. Na ovom primeru se vidi kako su se donosile odluke mimo zakona i van propisa, a zarad sopstvene koristi.

Gradonačelnik Terzić je 22. jula 2016. godine doneo pojedinačan akt Rešenje o obrazovanju i imenovanju članova Saveta za koordinaciju bezbednosti saobraćaja na putevima. Ovim rešenjem sam sebe je imenovao za predsednika Saveta. Ovaj potez je u sukobu interesa jer je taj Akt trebalo da donese Gradsko veće. Istim rešenjem nije imenovao zamenika predsednika... 

A, onda sledi još jedna katasrofalna greška po leđima građana Kraljeva. Stiže i Zaključak o odobravanju finansijskih usluga medijskog praćenja rada Saveta u 2017. godine. Ta odluka je doneta 11. aprila 2017. godine. Ali, onda je provalio da je pogrešio jer je ispalo da je sam sebi dodelio novac jer kao gradonačelnik rukovodi i budžetom Grada Kraljeva. 

Zato odluku o dodeli keša daje na potpis svojoj zamenici Marici Mijailović. Naravno, ona ga i potpisuje. Tako su neosnovano iz budžeta uzeli 2.999.996 dinara. Onda su posle brže-bolje 28. jula iste godine doneli rešenje o postavljanju zamenika predsednika Saveta. Mislili su da su tim jednim potezom sredili sve nezakonite radnje,ali su one posle pet godina ipak argumenotvane dokazima.

Na zvaničnom portalu Grada Kraljevo, u odeljku koji se tiče aktivnosti Saveta za koordinaciju bezbednosti saobraćaja na putevima nema nigde podatka gde je završili 3.000.000 miliona. Poslednje rešenje o dodeli novca iz budžeta glasi iz 2015. godine. Tada na vlasti nije bio dr Predrag Terzić.

I sledeći primer iz izveštaja pokazuje da je prvi činovnik Kraljeva Terzić voli da dodeljuje upravo iznose od tri miliona. Ovu sumu je, takođe, dao iz gradskog budžeta na svoje reklamiranje. Te 2017. godine 3.000.000 dinara dao je na projekat „Za bolju i efikasniju lokalnu samoupravu“.

Nastavlja se...

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR