Glas Javnosti

NAPREDNJAČKA KASTA OPLJAČKALA KRALJEVO (3) Ministarka iz senke komanduje milionskom ČERUPANJU NARODA!

Politika
Autor: Glas javnosti

Krađa narodnih para, nameštanje tendera, kupovina stanova, automobila, nepotizam, seks skandal, pijanstva i bahanalije... Mislili ste da iza svega stoji dr Predrag Terzić, gradonačelnik Kraljeva i visoki funkcioner Srpske napredne stranke? Prevarili ste se!

Kriminalističko-obaveštajni izveštaj o malverzacijama u Kraljevu iznedrio je jedno potpuno neočekivano ime.

Prema navodima izveštaja, iza Terzića i SNS bulumente stoji ni manje ni više nego - ministarka Marija Obradović. Ona je na čelu Ministarstva državne uprave i lokalne samouprave i nalazi se na vrhu komandnog lanca koji od 2016. trpe građani Kraljeva. Prema prvim navodima, u sve je umešan i Aleksa Jokić, čovek kog poznanici nazivaju "sivom eminencijom SNS-a", koji je bio ministar saobraćaja u vladi Mirka Marjanovića, načelnik Kosovskog okruga, a potom direktor JP PTT Srbije.

Htela da bude ministarka odbrane

Za Mariju Obradović u njenog stranci se navodi da nije bila zadovoljna mesto ministarke za državnu urpavu i lokalnu samoupravu. Navode da je žarko želela da sedne u fotelju ministra odbrane, koju je dobio Nebojša Stefanović. Zašto je baš htela da bude prva žena Vojske Srbije nikome nije jasno. 

Ova ministarka, rođena Kruševljanka, tako se poslovima vratila u Kraljevo gde je završila osnovnu školu. Detalje o njenomm poslovanju decidno je ispričao svedok saradnik, koji je prisustvovao raznim mahinacijama u kancelarijama Grada Čačka.

Pominjanje ove potpredsednice Glavnog odbora SNS-a (izabrana 28. maja 2016. godine) nije iznenađenje za istragu jer je bila i u slučaju sumnjivih kupovina farmi od grupe Veljka Belivuka, zvanog Velje Nevolje. Ova afera isplivala je ponovo kada je 25. februara na ulici u centru Kule brutalno pretučen Rade Obradović, aktivista kulske Grupe građana "Kritična masa za pobedu". On je tvrdio da ga je pretukao saradnik ministarke jer je javno govorio o njihovim malverzacijama u Vojvodini.

Znači, pre izveštaja o Terzići i Kraljevu, otkriveno da je umešala prste i u sumnjive poslove sa državnom sekretarkom u njenom ministarstvu Draganom Potparom i farmom svinja u Gakovu, u zadruzi osnovanoj sa mrežom osoba povezanih sa SNS-om, otkrio je VOICE.


Plodno tlo za ovaj posao postala je uprava poljoprivrednog giganta “Graničar” iz Gakova koja je 2017. godine volšebno iz vlasništva kontroverznog biznismena Vladimira Vrbaškog prešla u ruke osoba povezanih sa SNS-om i Obradovićkom. Vrbaški se nekako u aferi Belivuk našao kao neko ko je, navodno, navodi VOICE prao novac za ovaj mafijaški klan.

U somborskom ataru između Gakova i Rastine nikla su tri objekta za uzgoj svinja. Investitori su, svedoči dokumentacija, državna sekretarka Dragana Potpara, Ivan Bojović (partner ministarke Obradović) i Stefan Videkanjić, bratanac bivšeg predsednika opštine Kula Perice Videkanjića, koji su i vlasnici parcela na nekadašnjoj 4. upravi nekadašnjeg poljoprivrednog giganta “Graničar” iz Gakova.

Salon lepote u Beogradu

Osim funkcije u istom ministarstvu, zadrugarstva u uzgoju svinja, Marija Obradović i državna sekretarka Dragana Potpara delile su neko vreme i interesovanje za pružanje usluga u oblasti salona frizeraja i lepote. U registru APR ministarka je krajem marta 2019. registrovala salon lepote “Harmony lux” sa sedištem u Beogradu i šest zaposlenih. Salon je ugašen u oktobru 2020.

Farme svinja su skrivene od pogleda prolaznika, na oko dva kilometra udaljene od glavnog puta od Gakova ka Rastini. Slučajno ili ne, ovde je 2018. godine, nekoliko meseci nakon što su novi vlasnici nekadašnje uprave “Graničara” osvanuli u katastru, svečano otvoren granični prelaz Rastina- Bačsentđerđeđ, koji su promovisali kao najbrži put Srbije ka zemljama EU.

Ivan Bojović, Stefan Videkanjić, kao i sama državna sekretarka Dragana Potpara su - počev od 2019. godine - na “Graničarevoj” upravi u Rastini izgradili objekte od gotovo hiljadu kvadratnih metara za tov svinja. Dragana Potpara je parcelu i objekat 2020. godine uredno prijavila u imovinskoj karti funkcionera Agenciji za borbu protiv korupcije kao parcelu i objekat koji je stekla. Na internetu je registrovan i besplatan domen poljoprivrednog gazdinstva Dragane Potpare sa galerijom fotografija objekta, prilaza i same farme svinja i radnim vremenom 24/7.

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR