Glas Javnosti

NAPREDNJAČKA KASTA OPLJAČKALA KRALJEVO (1) Terzić suprugu udomio u EPS, pa srušio sistem zbog LJUBAVNICE

Politika
Autor: Glas javnosti

Kada je 2016. godine prvi put seo u fotelju gradonačelnika Kraljeva bio je go ko pištolj. Onda je Agenciji za sprečavanje korupcije prijavio da ima automobil, vrlo brzo potom da je „zaradio“ i trosoban stan od 73 kvadratna metra. A danas...

Dr Predrag Terzić, prvi čovek Grada Kraljeva, koji je mandat počeo bez kinte u džepu, ali i sa najčuvenijim svečanim otvaranjem i to - semafora. Čuveni naprednjak je 2. decembra 2016. godine pustio u rad semafor kod Hale sportova u Kraljevu. Potez kom se danima smejao čitav Balkan.

- Reč je o veoma značajnoj saobraćajnici koja povezuje dve bitne ulice, Skopljansku i Olge Milutinović, a stvarale su se velike gužve na ovoj raskrsnici. Kraljevački Savet za bezbednost saobraćaja je sam finansirao postavljanje semafora - rekao je Terzić.

Nenad Marković, predsednik Skupštine Kraljeva i člana Saveta za bezbednost saobraćaja, objasnio je da je investicija koštala 5,3 miliona dinara.

Tako je Terzić startovao na zelenom svetlu semofora. Turirao je svoju vladavinu i pumpao svoj novčanik. Zato je posebna islednička grupa nedeljama radila na prikupljanju dokaza o mahinacijama u gradskoj upravi. Istraga je završena, dosije "Terzić i drugi" predat nadležnima, a "Glas" objavljuje šta je sve pronađeno i dokazano.

Prvi potezi ovog lidera naprednjaka u Kraljevu (ne računamo otvaranje semafora) bio je uhlebljenje familije. Prvo, naravno, buduću suprugu. Tako je Desanka Кastratović (kasnije Terzić), diplomirani politikolog, završila na radnom mestu u EPS Кraljevo. A žena mu je, inače, u vrhu Demokratske stranke u Кraljevu.

Svadba Predraga i Desanke

Zatim je krenuo da sređuje svoj kabinet i sve vreme preko medija apelovao da građani Кraljeva treba više da se zapošljavaju u privatnom sektoru, a da u javni sektor dolaze samo neradnici. Za tehničkog sekretara kabineta gradonačelnika postavio je rođaku Ivanu Todorović.

- U ovom slučaju nije problem u nepotizmu, već u tome što po opisu, za tehničkog sekretara, potrebna srednja škola, a ne visoka. Tako je gradonačelnik i Gradsko veće 30. novembra 2016. godine usvojilo Pravilnik o sistematizaciji radnih mesta prilagođenih rođaki Ivani - navodi se u izveštaju i kao dokaz se nudi rešenje načelnika Gradske uprave grada Кraljeva broj 112-6/16 od 1. decembra 2016. godine, Zaključak načelnika Gradske uprave grada Кraljeva broj 112-6/02 od 20. januara 2017. godine

Za šefa kabineta postavio je Кristinu Marković, diplomiranog geografa, bez radnog staža. Uz pomoć napred navedene sistematizacije dao joj je i ogromnu platu. A Кristina je, inače, bivša devojka SNS odbornika Vladimira Lazarevića.

Nastavlja se...

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR