Glas Javnosti

NAPREDNJAČKA KASTA OPLJAČKALA KRALJEVO (2) Dilovanje droge, seks skandal, pijanke, lupanje kola… Tandem koji je grad zavio u crno

Politika
Autor: Glas javnosti

Em je zaposlio celu familiju, em je zbog njih menjao i Statut Kraljeva, a onda je državnu službu da i najboljem prijatelju. Dao mu je funkciju pomoćnika gradonačelnika.

Desna ruka gradonačelnika Kraljeva Predraga Terzića imao je burnu prošlost, sumnjivo školovanje, ali je tek posle skidanja u kafiću i dobijenih batina napustio gradsku fotelju i skinuo se sa kazana Kraljevčana. Ovo je priča o Nikoli Radeviću i njegovom pajtosu dr Terziću, članu Glavnog odbora Srpske napredne stranke.

Tandem, koji je zavio u crno Kraljevo, politički se aktivirao 2014. godine kada su se pojavili na konferenciji za medije kao članovi Gradskog odbora SNS u Kraljevu. Tada su se otvoreno suprotstavili imenovanju Tomislava Ilića za gradonačenika, samo zato što je bio iz redova njihovog koalicionog partnera - Nove Srbije.

Dve godine nakon toga, Terzić postaje gradonačelnik Kraljeva, a njegova desna ruka postaje i Radević.

Tako gradonačelnik 7. avgusta 2017. godine doneo Rešenje o postavljenju pomoćnika gradonačelnika grada Кraljeva za omladinu i sport ("Službeni list grada Кraljeva" broj 18/17) kojim to mesto daje Nikoli Radeviću. Drug je po zanimanju diplomirani pravnik, a sa navedenim zanimanjem nema ni dan radnog staža. Caka je u tome što je samo mesec dana pre postavljenja diplomirao na Univerzitetu Union Nikola Tesla. Do postavljenja, inače, radio je u Gradskoj upravi Grada Кraljeva u Odeljenju za društvene delatnosti kao koordinator kancelarije za mlade, naravno sa srednjom stručnom spremom.

- Uvidom u policijski dosije Nikole Radević došlo se i do podataka o njegovim kriminalnim aktivnostima. Prema beleškama operativaca kragujevačke policije, dok je Terzićev drugar studirao na Pravnom fakultetu u Кragujevcu procesuiran za rasturanje narkotika. Opijate je prodavao studentima na Pravnom fakultetu – navodi se u strogo poverljivom kriminalističko-obaveštajnom izveštaju o radu Predraga Terzića.

Predrag Terzić i Nikola Radević
U nastavku izveštaja se dodaje da je diplomu na Univerzitetu Union zaradio preko kancelarije za mlade, jer je morao da agituje određen broj omladinaca da upišu navedeni fakultet u kraljevačkoj filijali. Njegovo agitovanje je urađeno iz razloga jer nikako nije mogao da završi prvu godinu na Pravnom fakultetu u Кragujevcu.

Policajac i naprednjak

I otac Nikole Radevića – Dragiša, član je Srpske napredne stranke. Odbornik je u Skupštine grada Kravljevo i zamenik šefa odborničke grupe SNS. On je, takođe, i bivši policajac.

Kako je kraljevački crni tandem sve duže vladao gradom kuloarima je počela da kruži priča da su nerazdvojni, a i da su pre dve godine po povratku sa žurke službenu “škodu” zakucali u semafor. Automobil, naravno, pripada Gradskoj upravi u Kraljevu.

U međuvremenu, Radevića je supruga letos prijavila za nasilje u porodici. Kako je pisao portal nova.rs. pretio je ženi i uputio joj niz uvreda. Policija je sačinila službenu belešku, a Radević dobio samo pismeno upozorenje. Da stvar bude lepša, Radević je sa gradonačelnikom Terzićem i načelnikom Policijske uprave Kraljevo Željkom Rajkovićem u Odbora za bezbednost grada Kraljeva.

Za kraj šlag na tortu. Radević se 26. decembra 2021. godine toliko napio u naprednjakom društvu u elitnom kafiću u centru grada da se skinuo go, provocirao goste i onda dobio batine.

- Petorica osumnjičenih su prizanali da su tukli bahatog Radevića i da im je žao što nisu prebili i ostale funkcionere SNS koji su provocirali goste – ispričali su akteri incidenta posle saslušanja u policiji.

Među bahatim gostima bio je i Terzić. Otišao je desetak minuta pre incidenta a oko 15 naprednjaka je zajedno nastavilo žurku u kafani i to, nakon fajronta u hotelu “Turist”.

I, Terzić je svog najboljeg prijatelja smenio na Badnji dan.

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR