Glas Javnosti

SUDBINA DIJANE HRKALOVIĆ ZAVISI OD NJEGA: Elez bi mogao da reši najmanje četiri ubistva u Beogradu?

Hronika
Autor: Glas javnosti

Ukoliko Darko Elez odluči da svedoči mogao bi da reši najmanje četiri ubistva koja su se dogodila u Srbiji, a od njegovog iskaza mogla bi da zavisi i dalja sudbina Dijane Hrkalović.

Elez je u BiH osuđen na 15 godina zatvora na osnovu priznanja krivičnih dela. 

Od njegovog iskaza mogla bi da zavisi i dalja sudbina bivše državne sekretarke u MUP Srbije Dijane Hrkalović, pošto je pretkrivični postupak o njihovoj navodnoj saradnji pokrenut još pre nekoliko meseci, nezvanično saznaje Kurir. 

Izvori upućeni u iskaz Eleza, otkrivaju da on ima samo dva zahteva. 

- Ono što je Elezu važno su zaštita porodice koja živi u Srbiji i vraćanje srpskog državljanstva, koje mu je oduzeto. Svestan je da će iza rešetaka biti narednih 15 godina. Eventualnim svedočenjem mogao bi da pruži zaštitu porodici, ali i da olakša svoj položaj - objašnjava sagovornik Kurira.

Podsetimo, Elez je do 21. decembra 2020. živeo kod Beograda i imao firmu na ženino ime. Uhapšen je po poternici iz Bosne i 3. marta izručen je toj državi. 

Beogradski ugostitelj Aleksandar Kajmaković, zvani Aca Bosanac, navodno je pre nekoliko meseci, kada je bio priveden u UKP ispričao sve što zna o aktivnostima klana Veljka Belivuka, ali i o Dijani Hrkalović. Prema pisanju medija Bosanac je navodno ispektorima ispricao da poznaje bivšu državnu sekretarku MUP, koja je nekoliko puta nakon što su se upoznali dolazila kod njega u jedan od kafića. Otkrio je i da je imao konflikt, kako navode, sa Elezom i da se na to požalio Hrkalovićevoj koja mu je obećala da će to da reši. Navodno, posle razgovora sa njom, više nije bilo problema sa bosanskim kriminalcem.

- On zna mnogo i mogao bi da ponudi dokaze, ali i svedočenje o krivičnim delima, sa kojima se u vezu dovodi Dijana Hrkalović, koja je u pritvoru zbog trgovine uticajem. Operativne informacije ukazuju da je ona umešana u ubistvo advokata Dragoslava Miše Ognjanovića, zbog čega se tada navodno obratila Elezu - otkriva izvor i dodaje da operativne informacije ukazuju još da je on lično pratio advokata, a da je u zločin umešan i Strahinja Stojanović, koji je ubijen u eksploziji bombe. 

- Osim za ubistva Ognjanovića i Stojanovića, koji je posle ubistva advokata navodno ušao u sukob sa Elezom, mogao bi i da odgovara na pitanja o likvidaciji Siniše Milića u junu 2018, koji je bio šef obezbeđenja Filipa Koraća, jednog od najbližih saradnika Luke Bojovića. Inače, advokat Ognjanović zastupao je i Koraća i Milića. Još jedno ubistvo koje je ostalo nerešeno, a dovodi se u vezu sa istom grupom je i likvidacija Dragoslava Miloradovića, Bojovićevog kuma u maju 2018 - podseća izvor i dodaje da je Ognjanović ubijen u julu te godine.

Kako dodaje interesantno je da postoje saznanja da su Ognjanović i Miloradović u razgovorima pominjali Dijanu.

- Ima indicija da je njen nalog bio da se ti razgovori "sklone". Sva trojica ubijenih u to vreme, bila su na tajnim merama posebnog dela policije kojim je navodno upravljala Hrkalovićeva - dodaje on.

Sagovornik podseća i da je ona pre hapšenja, bila pozvana da u UKP odgovara na pitanja o kontaktima i odnosu sa Elezom.

- Tvrdila je da ih nije bilo i da ga ona nije štitila, a postoje dokazi da nije govorila istinu - dodaje izvor.

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI
KOMENTAR