Glas Javnosti

JAVAŠLUK STIŽE NA NAPLATU! Srbija UVOZI dodatne količine struje

Ekonomija
Autor: Glas javnosti

Pad proizvodnje električne energije u termokapacitetima u Srbiji nastao usled nedovoljne količine uglja koji se doprema usloviće dodatni uvoz.

S obzirom na najavljene niske temperature i očekivan rast potrošnje električne energije, ova mera je neophodna saopštilo je  Ministarstvo rudarstva i enrgetike.


Kako je saopšteno na sednici Radne grupe za praćenje sigurnosti snabdevanja energijom i energentima, zbog havarije na odlagaču u toku je izrada novog odlagališta, kao i montaža novog transportera i novog odlagača.

Rečeno je da će država obezbediti dovoljne količine energije i energenata i za domaćinstva i za privredu u narednom periodu, a dodatnim uvozom električne energije i prirodnog gasa osigurana je energetska bezbednost.

Predstavnici Elektrodistribucije Srbije su naveli da nema velikih problema sa snabdevanjem potrošača u Srbiji električnom energijom i nastavljaju se planirani radovi, a prenosni sistem takodje funkcioniše bez problema.

Na sednici je razgovarano i o stanju u gasnom sektoru u Srbiji i ocenjeno je da je stabilna snabdevenost domaćeg tržišta, dok se isporuka toplotne energije odvija bez većih problema.

BONUS VIDEO Legendarni srpski policajac provalio šta se krije iza rafala na Đokovića

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR