Glas Javnosti

KOLAPS U TENT-U ZBOG SABOTAŽE! Tek sjahao i odmah DVE KRIVIČNE za Grčića

Društvo
Autor: Glas javnosti

Ministarstvo energetike podnelo je dve krivične prijave protiv Milorada Grčića. Prvu, zbog vršenja dužnosti direktora EPS iako mu je po zakonu istekao mandat, a još jednu zbog obmanjivanja javnosti i vrha države o situaciji u energetskom sektoru, izjavila je za Insajder državna sekretarka pomenutog ministarstva Jovanka Atanacković.

Atanacković je rekla i da je unutrašnja kontrola EPS-a zaključila u izveštaju, u koji je Insajder imao uvid, da se kolaps u termoelektrani “Nikola Tesla” desio zbog sabotaže, prenosi N1.

Na osnovu tog izveštaja podnete su dve krivične prijave, i to protiv radnika, ali je državna sekretarka mišljenja da su za incident u TENT-u optuženi zaposleni da bi se rukovodstvo aboliralo.


"Zaposleni su radili svoj posao, rudari su lopatama vadili blato iz kotlova i spasili sistem. Rukovodstvo je loše radilo“.

Atanacković je odgovorila i na pitanje o odgovornosti Ministarstva energetike za nekoliko uzastopnih havarija i dodala da je Ministarstvo proteklih godinu dana radilo svoj posao i postavljalo pitanja.

“Nije posao Ministarstva da loži kotlove, da ide da kopa ugalj i da proverava kvalitet. Tačno se zna šta radi Ministarstvo. Mi vodimo računa o energetskoj bezbednosti I stabilnosti ove zemlje. Zato smo još u aprilu organizovali radnu grupu za sigurnost snabdevanja gde smo od početka proveravali svaki izveštaj. Vi ne možete u startu znati da vas direktor laže”.

BONUS VIDEO: DR SEMIR OSMANAGIĆ: TOP TEMA – KLIMATSKE PROMENE

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR