Glas Javnosti

HOĆE LI SRBIJA OSTATI BEZ STRUJE?! Izgoreli bager u Kolubari koštao 18,8 miliona evra

Ekonomija
Autor: Glas javnosti

Potpredsednica Vlade i ministarka rudarstva i energetike, Zorana Mihajlović, izjavila je danas da će nadležni organi ispitati uzrok požara na bageru odlagaču u Кolubari na kopu Tamnava - Zapadno polje.

Ona je prilikom obilaska dispečerskog cntra "Elektrodistibucije Srbije"  istakla da se havarije ne dešavaju tek tako, već da su rezultat nerada i nečinjenja.

Požar na traci tri odlagača na kolubarrskom kopu "Tamnava - Zapadno polje" izbio je sinoć nešto pre 22 sata. U Nacionalnom centru za vanredne situacije kažu da je vatru na kopu gasio 21 vatrogasac sa osam vozila i specijalnim dronom za te namene. Iz "Elektroprivrede Srbije" (EPS) sopštavaju da je potpuno ugašen tek noćas oko dva sata posle ponoći.

Ovo je ozbiljan problem, nastala je havarija na najbitnijem odlagaču u Кolubari, a popravka će trajati godinu dana. Naravno da radimo na tome da se problem reši, ali do ovoga nije smelo da dođe. Postoji odgovornost onih koji upravljaju EPS-om, jer sve ovo mnogo košta. Ovaj odlagač košta 18,8 miliona evra i sreća je da niko nije povređen“, prenosi Telegraf izjavu ministarke. 

Bager je vredan gotovo 20 miliona evra. Izgoreli su kablovi, a kad se to desi od njega ne može da ostane ništa. To je samo buknulo poput buktinje, samo se usijalo I požar se proširio neverovatnom brzinom, rekao je jedan od očevidaca za Novu.

Tamnava zapadno polje je davala 30 do 40 vagona dnevno prema TENT-u, a sav ugalj je išao preko ovog odlagača. Sa druge strane, Tamnava istočno polje je u zastoje od pre nekoliko dana. Druga polja se dave u blatu i ne mogu da otkrivaju ugalj. Situacija nije nimalo dobra niti optimistična, ne znam ni šta bih rekao”, priča jedan od radnika Kolubare za Nova.rs.

BONUS VIDEO: Evo ko su najpoznatiji kradljivci umetničkih dela

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR