Glas Javnosti

VAŽNO ZA SVE GRAĐANE IZ BEOGRADSKIH ELEKTRANA : Evo šta nas očekuje u grejnoj sezoni

Društvo
Autor: Glas javnosti

Direktor JKP "Beogradske elektrane" Rade Basta izjavio je u razgovoru sa gradskim menadžmentom da je to preduzeće spremno za grejnu sezonu.

Basta je, kako je navedeno u saopštenju tog preduzeća, sa predstavnicima Grada obišao postrojenja „Beogradskih elektrana“, kao i postrojenja za skladištenje mazuta i upoznao ih sa radom preduzeća, aktuelnim remontnim radovima i pripremama za predstojeću grejnu sezonu.

U delegaciji su bili predsednik Skupštine grada Nikola Nikodijević, gradski menadžer Miroslav Čučković, Aleksandar Savić, zadužen za komunikaciju sa javnim preduzećima, Cvijo Babić, zadužen za komunalne delatnosti i komunalna javna preduzeća i šef kabineta gradonačelnika Nenad Milanović. Dogovoreno je, kako je navedeno, da Beogradske elektrane poseti gradonačelnik Beograda Aleksandar Šapić.

Ministarka rudarstva i energetike Srbije Zorana Mihajlović istakla je u razgovoru sa predstavnicima Sindikata radnika „Elektrodistribucije Srbije“ (EDS) da treba na vreme početi sa pripremama za grejnu sezonu.

Ona je sa predstavnicima tog sindikata razgovarala o mogućnostima za efikasnije funkcionisanje EDS-a, održavanju distributivne mreže i pitanjima važnim za položaj zaposlenih u ovom preduzeću, navodi se u saopštenju Ministarstva.


- EDS je važno preduzeće u energetskom sistemu, posebno u uslovima energetske krize, kad je potrebno da budemo zajedno i da uradimo sve kako bi elektroenergetski sistem bio stabilan i spreman za zimu. Ministarstvo neguje partnerski odnos sa svim sindikatima i verujemo da samo u saradnji države, poslovodstva i sindikata možemo da budemo uspešni - rekla je Mihajlović.

Kako je saopšteno na sastanku je istaknuta važnost blagovremenog izvodjenja radova na održavanju kao deo priprema elektroenergetskog sistema za grejnu sezonu


Predstavnici Sindikata radnika EDS-a govorili su o problematici u vezi sa održavanjem distributivne mreže, predlozima za povećanje efikasnosti kroz unutrašnju reorganizaciju i pregovorima o zaključenju kolektivnog ugovora kod poslodavca prenosi Beta

Kad je reč o unutrašnjoj organizaciji EDS-a, na sastanku je rečeno da je Ministarstvo spremno da podrži sva rešenja o kojima se dogovore sindikat i poslovodstvo EDS-a koje bi obezbedilo efikasnije funkcionisanje sistema, navodi se u saopštenju.

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR