Glas Javnosti

DA LI JE MOGUĆE? PLATA ZA ROŠTILJMAJSTORA 3.200 EVRA: U ovom gradu gazda nije žalio pare za dobrog roštiljdžiju!

Društvo
Autor: Glas javnosti

Predviđa se da bi ovog leta u Hrvatskoj moglo da nedostaje čak 30.000 radnika.

Potraga za konobarima, kuvarima, sobaricama i ostalim sezoncima već je počela. Predviđa se da bi ovog leta u Hrvatskoj moglo da nedostaje čak 30.000 radnika. U Dubrovniku su, zato već izdali dvostruko više dozvola za strane radnike nego lani.

U Dubrovniku je izdato već više od 1.000 radnih dozvola za strance, a među njima je i Mladen Kukrika iz Trebinja koji radi kao konobar za oko 1.000 evra.

- Kada je bakšiš u pitanju, recimo da je to skoro plata na platu - ispričao je ovaj mladić.

Tokom sezone, ovu cifru mogu zaraditi i sobarice za pet sati rada dnevno.


Da su i roštilj majstori cenjeni, potvrđuje vlasnik jednog ugostiteljskog objekta koji je nedavno nudio platu od 3.200 evra.

- Naravno, to zavisi o njegovom znanju i željom za radom - istakao je vlasnik.

I dok je mesto već popunjeno, a "srećnik" je lokalac, top šef, koji je zanat pekao u Londonu i Dubaiju, drugi i ne veruju da je baš zaposlen za tu sumu.

- To je nemoguće, pa ne prodaje on zlatni burger - rekao je jedan Željko iz Dubrovnika.

- Verujte mi, tih 3.200 evra za kuvara neće dobiti Nepalac ili Filipinac, dobiće ga Hrvat. U evrima je prosek oko 1.000 evra, a uvozna radna snaga 700 evra plata - 600, tu negde znači - rekao je šef i zagrebački ugostitelj Marin Medak.

Glas javnosti/Telegraf/Poslovni.hr

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR