Glas Javnosti

ČUVAJMO NAŠE BLAGO: Leskovčani će posle ajvara, roštilj mesa i sprže, zaštititi i ljutenicu

Društvo
Autor: Glas javnosti

U etno-kompleksu Šop-Đokić, u organizaciji Turističke organizacije i Regionalne privredne komore Leskovca, a pod pokroviteljstvom grada Leskovca, održana je Izložba Leskovačkog domaćeg ajvara, zimnice, meda, vina i voćne rakije. Manifestacija je okupila veliki broj izlagača, kao i deset takmičarskih ekipa koje su se nadmetale u pripremanju domaćeg ajvara po tradicionalnoj recepturi.

U svom obraćanju, direktor PKS – RPK Leskovac, Goran Jović, naveo je da je Leskovac poznat po najkvalitetnijem ajvaru i zahvalio se TOL-u što je ponovo pokrenuo ovu manifestaciju, jer Leskovac treba da bude prepoznatljiv ne samo po Roštiljijadi nego i po takmičenju u pripremanju ajvara, kao jednog od brendova grada.

- Do kraja godine zaštitićemo još jedan brend, a to je Leskovačka ljutenica, i sve dok možemo zaštitićemo ono što je naše i autentično - istakao je Jović.


U kulturno-umetničkom delu programa, posetioci izložbe imali su prilike da uživaju u nastupu leskovačkih mažoretkinja, kao i KUD-a Lemind, prenosi portal Ekapija.

Nakon degustacije pripremljenog ajvara, stručni žiri je doneo odluku o pobednicima ovogodišnjeg takmičenja. Treću nagradu osvojila je Turistička organizacija opštine Vlasotince, druga je pripala Vizitorskom centru Teodora iz Lebana, a prvo mesto je osvojila ekipa SRC Dubočice – Crven i blag. Specijalna nagrada za pripremu salate od pečenih paprika otišla je u ruke Vizitorskom centru Teodora.

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR