Tikvenik: Poslastica spremana od davnina

Foto: Youtube/Printscreen

Ova poslastica se priprema jednostavno i lako, a za nju vam je potrebno veoma malo namirnica. Priprema se od davnina, a služi se kao dezert posut prah šećerom. Zovu je još i pita bundevara u zavisnosti od kraja.

Za pripremu ovog dezerta trebaće vam:

500 gr tankih kora

10 kašika šećera

20 gr vanilin šećera

10 gr cimeta

100 ml ulja

1 kg bundeve/tikve

Bundevu/tikvu očistiti i izrendati. Dodajte šećer, vanilin šećer i cimet. Sve to izmešajte i ostavite da odstoji 10-15 minuta. Premažite pleh uljem, a rernu zagrejte na 200 stepeni. Uzmite jednu koru i premažite je sa malo ulja. Na nju stavite drugu koru i isto je premažite uljem. Stavite i treću i preko četvrtu koru bez premazivanja. Dodajte nadev od bundeve i rasporedite svuda po malo, a zatim uvijte. Kada poređate pitu u plah, pre pečenja premažite ih uljem. Za pečenje vam je potrebno oko 30 minuta. Kada je izvadite iz rerne, poprskajte je sa malo vode i prekrijte čistom krpom. 

Komentari

Ostavi komentar

Слањем коментара се слажете са Правилима коришћења овог сајта.


Повезане вести

  • Најновије
  • Најчитаније

Временска прогноза

Курсна листа

Анкета