Svi radnici fabrike "Kaizen" testirani, zaraženi u bolnicama

Testiranje-na-koronu-Balkan-insight-

Foto: Tanjug

U tekstilnoj fabrici "Kaizen" u Smederevu obavljeno je kolektivno testiranje na virus korona, javio je RTS, a zasad je pozitivnih 19 radnika dok se za oko 150 čekaju rezultati.

Uzet je uzorak od 241 radnika, dodaje se.

Direktorka Zavoda za javno zdravlje "Požarevac" Ana Jovanović rekla je da su svi pozitivni smešteni u bolnice.

"Svi pozitivni iz Kaizena su hospitalizovani i niko se ne nalazi u kućnim uslovima. Neki su na Sajmu, dve žene su smeštene u Zemunsku bolnicu zbog upale pluća, dok će ostali biti smešteni u Smederevsku bolnicu", kazala je ona za RTS.

Radnici su, inače, već nekoliko dana na kolektivnom godišnjem odmoru, potvrdila je direktorka ove ustanove dr Ana Jovanović.

Prva dva slučaja koronavirusa kod radnika u fabrici "Kajzen" u Smederevu zabeležena su 17. maja.

(Izvor RTS)
 

 

 

Komentari

Ostavi komentar

Слањем коментара се слажете са Правилима коришћења овог сајта.


Повезане вести

Broj zaraženih u Vranju je drastično porastao, zbog čega je u tom gradu ponovo otvorena Covid bolnica, a direktorka Zdravstvenog centra Vranje Ljiljana Antić kaže da su zaraženi većinom kontakti radnika dve privatne firme.

Ugledni francuski i svetski stručnjak sa univerziteta u Marselju, profesor Didije Raul je ponovo istakao da su njegova ispitivanja pokazala da se lek hlorikin pokazao delotvoran u lečenju korona virusa i američki predsednik Donald Tramp je saopštio da će u SAD u suzbijanju opake epidemije korona virusa biti odmah korišćen lek koji se već uspešno koristio u suzbijanju malarije i artroze.

U Republici Srbiji su do 15 časova 4. maja 2020. godine registrovana ukupno 93 potvrđena slučaja COVID 19. Od poslednjeg izveštaja testirani su uzorci 4.550 osobe od kojih su 93 testa bila pozitivna.

  • Најновије
  • Најчитаније

Временска прогноза

Курсна листа

Анкета

Da li će biti i drugog talasa Korone