Glas Javnosti

Valensija pravi problem Partizanu

Košarka
Autor: Glas javnosti

Iako je Bruno Kaboklo, brazilski košarkaš, već nekoliko meseci član Partizana, njegov bivši klub Venecija ne odustaje od zahteva za ostvarenje svoje pravde.

Podsetimo, Kaboklo je bio u centru pažnje prošlog leta, uoči Mundobasketa je potpisao ugovor sa Venecijom, ali je posle dobrih partija za Brazil odlučio da ne želi da nastupa u Italiji i zatražio je raskid saradnje.

Posle duge sage je sve okončano i Kaboklo je stigao u Partizan, ali Venecija i dalje traži svoju pravdu.

„Venecija sa zadovoljstvom konstatuje da je Arbitražni sud Serije A prihvatio žalbu protiv Kabokla posle odbijanja igrača da poštuje svoje ugovorne obaveze. Odbor je u odluci potvrdio važne principe, među kojima je valjanost ugovora, koji su strane potpisale pre nego što je federalni obrazac bio dostupan, uz obostrano opredeljenje da se ugovor ozvaniči obrascima koje propisuje Liga, nastavljajući sa naknadnom registracijom“, navodi se u saopštenju Venecije.
Klub se obratio Arbitražnom sudu italijanske košarkaške lige koja je prihvatila žalbu i naložila košarkašu da plati pune troškove arbitraže i pravne troškove kluba.

„Time je priznata ispravnost postupaka kluba i pre svega nastavak ugovorne obaveze, koja i dalje obavezuje igrača da ozvaniči preuzete obaveze i zasnuje sportski radni odnos u skladu sa odredbama zakona i kolektivnog ugovora. Slučaj se sada nastavlja pred Apelacionom odboru FIBA, na koje je klub apelovao da dobije poništenje odluke FIBA o davanju ovlašćenja za transfer i registraciju Partizanu uz pogrešnu pretpostavku da nije postojao važeći ugovor između Kabokla i Venecije“, zaključuje se u saopštenju Venecije.

Slučaj će se nastaviti pred Arbitražnim odborom FIBA jer je Venecija tražila poništenje odluke FIBA o davanju dozvole Kaboklu da bude registrovan kao igrač Partizana.

Očekuje se da u narednom periodu slučaj stigne pred Arbitražni odbor FIBA koji će doneti konačnu odluku o statusu Kabokla.

Brazilac je nedavno govorio za Sputnjik, a tokom dosadašnjeg boravka u Partizanu, na 13 odigranih utakmica, prosečno je beležio nešto manje od 12 poena i 4,5 skokova po meču.

Zapratite naš TELEGRAM kanal za najnovije i najvažnije vesti

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR