Glas Javnosti

MESI DONOSI PARE: Argentinac nije igrao na svom nivou, ali je PSŽ- u ipak doneo OGROMNU LOVU

Fudbal
Autor: Glas javnosti

Pari Sen Žermen je prihodovao neverovatnih 700 miliona evra otkako je angažovao Lionela Mesija prošlog leta.

Argentinski napadač u protekloj sezoni nije bio na svom nivou, na 34 meča je upisao samo 11 golova, ali daleko od toga da je njegov dolazak promašaj za Svece.

Gledajući samo finansijsku stranu, bio je to pun pogodak. Iako za Mesijev trogodišnji ugovor moraju da izdvoje ogromnih 110 miliona evra bez bonusa, prihodovali su skoro sedam puta više.

Dolaskom jednog od najboljih fudbalera svih vremena, PSŽ je dobio čak deset novih sponzorskih ugovora.

- Rast koji nam je donela činjenica da je on u klubu ogleda se i u tome što smo za sponzorske ugovore, koji su nam do sada donosili između tri i pet miliona evra godišnje, od prošlog leta dogovorili za pet do osam miliona evra u istom periodu. Jasno je dakle da nije potreban nikakav komentar koliko nam znači Mesijev dolazak - kazao je Mark Armstrong, finansijski direktor francuskog šampiona.



I popularnost na društvenim mrežama je neverovatno porasla zbog Lea. Čak 15 miliona pratilaca su Sveci dobili u proteklih godinu dana.

- Više uopšte nema ulaznica za utakmice koje igramo na svom stadionu. Postali smo rekorderi u Evropi po prihodima na stadionu na sam dan meča. Na listama čekanja za obične i VIP ulaznice je osam puta više ljudi nego što je kapacitet Parka prinčeva - dodao je Armstrong.

Parižani su prošle sezone osvojili samo titulu prvaka Francuske. Nisu uspeli da dođu do trofeja u kupu i, što je najvažnije, u Ligi šampiona. Loši rezultati, međutim, ne utiču negativno na poslovanje kluba.

Efekat Mesi je učinio svoje...

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR